Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#Fülke: a HVG Online közéleti podcastja

Web RSS iTunes


Adások száma: 127

Utolsó adás: 2020-07-04 09:11:54

Fülke: „Orbán tudatosan játszik rá a kádári reflexekre”
hvg.hu
Melyek az azonosságok és melyek a különbségek a Kádár- és az Orbán-rendszer között? Egyáltalán: rendszer-e Orbáné? Mi Orbán legnagyobb szerencséje és mi a legnagyobb kihívás, amivel most szembekerült?
Jul . 04
7
Fülke: Aki eljátszott a gondolattal, hogy turistáskodna Budapesten, most foglaljon!
hvg.hu
A turizmus ágazatban nagy a gond, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének tökéletes úti célok Magyarországon. A kínálat az olcsótól a luxusig megvan, és ha valaki csak a tavakat és a borvidékeket végigjárja, öt évre elég programot talál – mondja Varga G. Gábor, szenvedélyes utazó.
Jun . 27
2
Az Amnesty vezetője a Fülkében: A kormány is fogad el pénzt külföldről – Kínától és Oroszországtól
hvg.hu
Az Európai Bíróság néhány nappal ezelőtt ítéletében kimondta, jogellenes a magyar civiltörvény, ugyanis a civil szervezetek külföldi személyek általi finanszírozására vonatkozóan a magyar állam által előírt korlátozások nem egyeztethetők össze az uniós joggal. Vig Dávid a hvg.hu podcastjában azt mondta,…
Jun . 20
4
Csizmadia Ervin: Sánta maradt a magyar demokrácia
hvg.hu
Látja-e magát a magyar társadalom? Mennyiben segítene a demokratikus állapotok javításán az, ha az olyan intézmények, mint a film, jobban segítenék az edukációnkat?
Jun . 13
6
Valuch: Bizonytalanság és kiszolgáltatottság jellemzi az elmúlt száz évet
hvg.hu
Csak a Kádár-korszakban volt tizenöt nyugodt év. De ezzel együtt nem értelmezhető a munkásság mint fogalom Magyarországon.
Jun . 06
3
Fülke: „Orbán csak annyira zseniális, mint az, aki Mercedes jelet ragaszt egy Skodára"
hvg.hu
Visszaadja a különleges felhatalmazást a kormány, de rögtön meg is szavaztat magának egy másikat. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
May . 30
4
Linczényi Márk: A járvány után demokratikusabb világ jöhet a zeneiparban
hvg.hu
A zenésszel arról beszélgettünk, hogy szerinte őrült világ ez, mintha csak tinédzserek élnének a Földön.
May . 23
10
Körösényi András az Orbán-rezsimről: „Diktátor a nép jóváhagyásával”
hvg.hu
A magyar miniszterelnök kivirult a koronavírus-járvány idején, él, mint hal a vízben – mondta a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában Körösényi András. A politológus egyetemi tanárral a közelmúltban megjelent könyveiről és a vezérdemokráciákról is beszélgettünk.
May . 16
9
Fülke: Okos húzás más országok élénkítő csomagjainak farvízén utazni?
hvg.hu
Eddig a tőzsdei elemzők is az egészségügyi adatokat nézték, hogy a gazdasági kilátásokról képet alkossanak. De mit kell nézni a nyitást követő hetekben? Mi mutatja meg, milyen mély lesz a válság Magyarországon és a világban? Erről beszélgettünk a Fülkében a Concorde Csoport vezető stratégájával, Móró…
May . 09
4
Kukorelly a Fülkében: Azt remélem, a járvány után jobb emberek leszünk
hvg.hu
Mert most kipróbáljuk, milyen nem leszegett fejjel rohangálni. Az író azt mondja, rossz az akusztikája, de jól érzi magát. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
May . 01
7
Fülke: „Válságban éri meg pénzt tolni a futballba”
hvg.hu
A magyar kormány a gazdaságvédelem részeként tekint a sportra, ezért erősen védelmébe vette ezt az iparágat is. Dénes Ferenc sportközgazdász a hvg.hu közéleti podcastjának, a Fülkének a vendége.
Apr . 25
9
Fülke: „A kormány vagy nem érti, vagy nem vallja be a válság súlyosságát”
hvg.hu
A magyar kormány válságkezelő intézkedéseiből az látszik, hogy megpróbálják tagadni a valóságot. Vendégünk Prinz Dániel közgazdász, a Harvard Egyetem PhD-hallgatója. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Apr . 18
14
A koronavírusról a Fülkében: Történik valami, amiről semmit sem tudunk
hvg.hu
A magyar egészségügy jól vizsgázott eddig a koronavírus-járvány alatt. Erről, a sajtó állapotáról, Orbán Viktorról és a járványgörbékről is szó lesz a hvg.hu közéleti podcastjában.
Apr . 11
8
Lénárd Rita a Fülkében: Kizsigerelt állapotban találta a koronavírus az egészségügyet
hvg.hu
Lénárd Rita a Fülkében: Kizsigerelt állapotban találta a koronavírus az egészségügyet by hvg.hu
Apr . 04
8
A felhatalmazási törvényről a Fülkében: Nem lesz kontroll
hvg.hu
A Társaság a Szabadságjogokért szakmai igazgatója szerint a rendkívüli jogrend, a veszélyhelyzet, valamint az elfogadás előtt álló felhatalmazási törvény megváltozatják az életünket. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Mar . 28
13
Radó Péter a Fülkében: Ebben a helyzetben el kellene engedni, hogy van tananyag
hvg.hu
A koronavírus-járvány idején is jelentkezik a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja. Radó Péter oktatáskutatóval arról beszélgettünk, milyen hatása van a vírusnak a magyar oktatásra.
Mar . 21
9
A koronavírusról a Fülkében: „Ilyen a világháború óta nem volt”
hvg.hu
Urbán Ágnes médiakutató, egyetemi docens szerint a koronavírus okozta helyzet a sajtót is átformálhatja. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Mar . 14
14
Kerpel-Fronius a Fülkében: A Városliget nem alku tárgya
hvg.hu
Az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes volt a hvg.hu közéleti podcastjának legújabb vendége. Kiderült, hogy a zsarolás kifejezést nem szereti, de alkuk voltak és lesznek is a kormány és a főváros között.
Mar . 07
5
Bozóki: Orbánt a harc élteti, de Kádár János lett belőle
hvg.hu
Tíz éves a Nemzeti Együttműködés Rendszere, amit a CEU politológus professzorával, Bozóki Andrással beszéltünk át, aki először fogalmazta meg, hogy a rendszer nem más, mint kívülről korlátozott hibrid rezsim. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Feb . 29
10
A Nemzeti konzultációról a Fülkében: ennyi erővel arról is lehetne konzultálni, lapos-e a Föld
hvg.hu
A Nemzeti konzultációról a Fülkében: ennyi erővel arról is lehetne konzultálni, lapos-e a Föld by hvg.hu
Feb . 22
7
Jakab Péter kiszivárgott beszéde
hvg.hu
Jakab Péter kiszivárgott beszéde by hvg.hu
Feb . 17
8
Nahalka István a Fülkében: Engedelmes gyerekeket nevel az új NAT
hvg.hu
Az oktatáskutató szerint komoly problémák vannak az új Nemzeti alaptantervvel, de „sok tanár tojik a tantervre – szerencsére”. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
Feb . 15
7
Mészáros Lőrinc a HVG-nek: Távolodjon el tőlem azonnal!
hvg.hu
Mészáros Lőrinc a HVG-nek: Távolodjon el tőlem azonnal! by hvg.hu
Feb . 13
7
Fülke: Rég voltak már Donald Trumpnak ennyire jó napjai
hvg.hu
Sűrű év lesz ez az amerikai politikában. Miben bizakodhat Donald Trump és miben bízhatnak a demokraták? Ez a Fülke, a hvg.hu podcastja.
Feb . 08
9
Fülke: „A 360 forintos euró is benne van a pakliban”
hvg.hu
A héten már negatív csúcsokat döntött a forint, de hol a gödör alja? Erről beszélgettünk a Fülkében.
Feb . 01
3
A Greenpeace a Fülkében: A magyar klímastratégia nem reagál a klímaválságra
hvg.hu
A magyar kormány klímaügyekben a csodára vár, mondta a hvg.hu közéleti podcastjában a Greenpeace Magyarország egyik munkatársával.
Jan . 25
5
Fülke: Az ellenzék bizalmat épített, ez a legnagyobb politikai tőkéje
hvg.hu
Két feladat áll az ellenzék előtt 2022-ig. Megakadályozni a tábor lemorzsolódását és közben új szavazókat is szerezni. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Jan . 18
3
Fülke: Orbán kifogyott az ötletekből
hvg.hu
Évindító sajtótájékoztatójából az derült ki, a miniszterelnöknek témák után kell néznie, mert jelenleg fogytán van az ötleteknek. Erről beszélgetünk a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
Jan . 11
10
Fülke: Hogyan úszhatjuk meg a háborút, amikor forrófejűek feszülnek egymásnak?
hvg.hu
A Donald Trump elleni alkotmányos vádemelési eljárásról akartunk beszélni a Fülke első ez évi kiadásában, de egy rakéta közbeszólt. Szulejmáni iráni tábornok likvidálása után elkerülhető a háború? Volt Trumpnak más oka, mint a belpolitikai haszonszerzés? És hányasra emeljük a pánikszintet mi, magyarok?
Jan . 04
13
Csizmadia Ervin a Fülkében: Nem Orbán fárad, hanem a közönség
hvg.hu
Évértékelő podcast a politológussal arról, hogy mennyire instabil a Nemzeti Együttműködés Rendszere, eldől-e 2020-ban, hogy ki az ellenzék vezető ereje, illetve mi a legnagyobb kockázat a Fidesz számára.
Dec . 28
7
Az Amnesty a Fülkében: Látszanak a repedések a NER-en
hvg.hu
A független intézmények kezdenek magukhoz térni – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
Dec . 21
5
A színháztörvényről a Fülkében: Mindent letarolnak
hvg.hu
A szándék rémisztő – mondta a hvg.hu közéleti podcastjában Zubek Adrienn, a Független Előadó-művészeti Szövetség társelnöke.
Dec . 14
6
Majtényi a Fülkében: Csak egy tolvaj hatalom nem akar írásos nyomot hagyni
hvg.hu
Podcast arról, hogy titkosítás helyett a kormányülések szövegeit egyszerűen eltüntetik. Majtényi László szerint az Orbán-kormányt már nem lehet demokratikus fogalmakkal leírni, ez már autokrácia.
Dec . 07
6
Nagy veszély, hogy az ellenzéki önkormányzatok megcsinálják a maguk észak-koreai újságukat
hvg.hu
A bécsi székhelyű International Press Institute egy sajtószabadsággal foglalkozó szervezeteket összefogó hálózat. Az ebben résztvevő hat szervezet képviselői a múlt héten Budapesten jártak, és megvizsgálták a magyar sajtószabadság helyzetét. Elég rossz formáját mutatta nekik.
Nov . 30
4
Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a Fülkében: Orbán ért a matematikához
hvg.hu
Nem fogja megbüntetni Budapestet, a fővárosi vezetést és annak lakóit a kormány – véli Dorosz Dávid. A főpolgármester-helyettessel új könyvéről és aktuálpolitikai kérdésekről is beszélgettünk a hvg.hu podcastjában.
Nov . 23
3
Fleck Zoltán a Fülkében: Az autoriter rendszer nem együttműködő
hvg.hu
„Ez nem Alkotmánybíróság” – mondta a jogszociológus a hvg.hu heti podcastjában. Fleck Zoltánnal Handó Tündéről és a magyar igazságszolgáltatás állapotáról beszélgettünk.
Nov . 16
4
Fülke: Karácsony elérte, hogy Orbán zavarba jöjjön
hvg.hu
A miniszterelnök mintha nem tudná, hogyan kezelje a hirtelen főpolgármesterré vált Karácsonyt. A választások előtt még arról beszélt, majdnem megsajnálja, most pedig az ellenzéki politikus már a kormányülés vendége volt. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Nov . 09
8
Fülke: Aktivizálódik a faji felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobb
hvg.hu
Október 23-án Budapest utcáin megjelent egy feketébe öltözött szélsőjobboldali szervezet, majd tagjai vonulni kezdtek a belvárosban. Ők a Légió Hungária tagjai. Róluk beszélgettünk a hvg.hu heti közéleti podcastjában.
Nov . 02
5
Gulyás Márton a Fülkében: Lesznek itt még nagy pofonok
hvg.hu
Az aktivista szerint Orbán Viktor és rendszere alkatilag képtelen a konszolidációra. Szerinte szárazon kell tartani a puskaport, a fideszes békejobbot pedig jobb fenntartássokkal kezelni. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcasjta.
Oct . 26
9
Fülke: Orbánnak most a saját terveit kell lesöpörnie az asztalról
hvg.hu
Az ellenzék újra a pályán, a Fidesznek pedig talán inget is cserélnie kell – ez az önkormányzati választás összefoglalása a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
Oct . 19
6
Lakner Zoltán a Fülkében: Orbánnak megmutatták, hogy itt van egy fal
hvg.hu
Lakner Zoltán politológussal értékeltük az önkormányzati választást.
Oct . 15
12
Fülke: a lengyeleknél egy személyben ölt testet Orbán és Kádár
hvg.hu
Lengyelországban most vasárnap tartanak parlamenti választást, ami – furcsa módon – egyszerre lesz unalmas és izgalmas. A hvg.hu heti közéleti podcastjában Domány Andrással elemezzük a lehetséges forgatókönyveket.
Oct . 12
3
Fülke: A Fidesz mindent le akar tarolni
hvg.hu
Az önkormányzati választások hajrájában kipattant egy lehallgatási botrány egy olyan kampányban, amilyet még nem nagyon láttunk Magyarországon. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Oct . 05
12
Fülke: Szombathelyen fej-fej mellett a Fidesz és az ellenzék, de Orbán elengedheti sajátjai kezét
hvg.hu
Miért mondják azt, hogy Szombathelyen a Fidesz viselkedik úgy, mint országosan az ellenzék? Podcast a szombathelyi csatatérről.
Sep . 28
6
Fülke: A magyarok addig esznek, amíg van mit, de jön majd az éhínség
hvg.hu
Étkezési zavarokról beszélgettünk a hvg.hu podcastjában Forgács Attila gasztropszichológussal.
Sep . 21
11
Fülke: Nem biztos, hogy jól járt Tarlós azzal, hogy Gulyás megzsarolta a budapestieket
hvg.hu
Éleződik a verseny Budapesten Tarlós István és Karácsony Gergely között, bár a főpolgármester még nem is kampányol igazán. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Sep . 14
7
Veiszer Alinda: Naponta gondolok arra, hogy karriert váltok
hvg.hu
Újságírásról, szabadságról, függetlenségről, önkéntességről beszélt az újságíró a Fülkében.
Sep . 07
10
Fülke: Volt nyilas nő, aki házi oltárt állított Szálasinak
hvg.hu
Pető Andrea könyvet írt a nyilasmozgalom nőtagjairól. De hogyan viszonyult Szálasi pártja a nőkhöz? És a nők Szálasihoz? Van-e magyarázat egy olyan tragédiára, ahol 18 (vagy 21) ember megölésére adott parancsot Dely Piroska egy csillagos házba betörő nyilas csapatnak? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Aug . 31
7
Fülke: "Ha Pécsett nem nyer az ellenzék, akkor sehol sincs esélye"
hvg.hu
Az önkormányzati választások 10 csatatéren különösen izgalmasak lesznek. A hvg.hu közelről követi a 8 magyar nagyváros és a 2 budapesti kerület eseményeit. Ma a pécsi csatatérről tudósítunk. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Aug . 24
4
Fülke: 1956 után a Páneurópai piknik idején vívtuk ki Európa tiszteletét
hvg.hu
Harminc éve, 1989. augusztus 19-én volt a Páneurópai piknik, ami egy szalonnasütésnek indult, aztán a rendszerváltás fontos mozzanata lett. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Aug . 17
3
Závada Pál: Rosszabbul élünk, mint tíz éve
hvg.hu
Závada Pál Hajó a ködben címmel írt regényt a Weiss Manfréd vállalatbirodalom örököseiről, és az ő alkujukról, amelyet 1944 tavaszán a náci Németországgal kötöttek. Erről is beszélgettünk vele a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
Aug . 10
13
Fülke: Greta Thunberg kiénekelte a sajtot Orbán Viktor szájából
hvg.hu
A populistáknak nincs válaszuk a globális felmelegedésre és a klímakatasztrófára, Orbán Viktor pedig nem veszi észre, hogy az öt éve bedobott témája, a migráció fölött eljárt az idő. De mi köze mindennek a szelídgesztenyéhez? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Aug . 03
21
Schiffer András a Fülkében: A miniszterelnök varázsereje meg tud törni
hvg.hu
Az MSZP-ről, a Jobbikról és az LMP-ről az EP-választásokon sajnálatos módon lerítt a választóknak, hogy csak az egzisztenciális túlélés hajtja őket, semmi egyéb - mondta a hvg.hu podcastjában, a Fülkében Schiffer András. A volt LMP-s alapító a Demokratikus Koalíció profizmusát dicsérte ugyan, de azt…
Jul . 27
9
Vona a Fülkében: Orbán és Gyurcsány kéz a kézben jár, együtt kell leváltani őket
hvg.hu
A Jobbik volt elnöke szerint digitális diktatúra az, amit Orbán Viktor felépített Magyarországon. Vona Gábor volt a hvg.hu podcastjának, a Fülkének a vendége.
Jul . 20
6
Sziget-főszervező a Fülkében: A Foo Fighters okozza a legnagyobb fejfájást
hvg.hu
Ráadásul az amerikai banda viszi haza a legtöbb pénzt, nem Ed Sheeran. De az angol énekes-dalszerző fellépése is okoz álmatlan éjszakákat. A Fülkében Kádár Tamás.
Jul . 13
5
Az MTA-ügy a Fülkében: van, amikor az asztalra kell csapni
hvg.hu
Az MTA-ügy a Fülkében: van, amikor az asztalra kell csapni by hvg.hu
Jul . 06
7
Fülke: Karácsonynak most az ellenzék élére kell állnia
hvg.hu
A Demokratikus Koalíciónak és Gyurcsány Ferencnek megjött az étvágya az EP-választás után, de koppantak. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Jun . 29
3
Fülke: Találtunk egy közös pontot Brüsszel és Budapest között
hvg.hu
Teljesen más a tét, teljesen más a rendszer, egy apró részletben azonban van hasonlóság Brüsszel és Budapest között - mindkét főváros között a vezetőjét keresi. Itthon az előválasztás tartja lázban - ha nem is túl magas lázban - a politikát, Brüsszelben pedig a csúcsjelöltek taktikázására figyel az…
Jun . 22
5
Fülke: Gyurcsánynak 557 ezer oka van ejteni Karácsony Gergelyt
hvg.hu
Fülke: Gyurcsánynak 557 ezer oka van ejteni Karácsony Gergelyt by hvg.hu
Jun . 14
3
Fülke: Akik meggazdagodtak az alvilágban, a legális gazdaságban is sokra vitték volna
hvg.hu
Már a hetvenes-nyolcvanas években luxusautókkal közlekedtek Budapesten a szervezett bűnözői csoportok tagjai, miközben a havi átlagkereset alig 3-4 ezer forint volt. Évtizedekig azért dolgoztak, hogy nagy, nemzetközi maffiát hozzanak létre, de a terv - egyebek között a nyelvtudás hiányában - megbukott.…
Jun . 08
9
Jávor Benedek a Fülkében: Tervezem a jövőmet, még nincs ajánlatom
hvg.hu
Az MSZP-P (Párbeszéd) közös jelöltjeként Jávor Benedek nem szerzett mandátumot az európai parlamenti választáson, talán ő a szövetség legnagyobb kárvallottja, pedig az Európai Parlament egyik legaktívabb képviselője volt az elmúlt öt évben. Most állást keres, és tervezi, hogy erőteljes klímakampányba…
Jun . 01
7
Fülke: A Fidesznél nem felhőtlen az öröm
hvg.hu
Itthon nagyot nyert, de Európában légüres térben találhatja magát a Fidesz és Orbán Viktor. Ez a hvg.hu podcastjának, a Fülkének az EP-választást elemző különkiadása.
May . 27
8
Fülke: Az Orbán-rezsimet már nem nevezhetjük demokratikusnak
hvg.hu
Az EP-választás előtt megpróbáltuk leírni, mi az, amiben élünk és miért gondolják sokan sorsfordítónak az előttünk álló voksolást. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja. A Fülke vendége Antal Attila, az ELTE-ÁJK adjunktusa és a Politikatörténeti Intézet munkatársa.
May . 25
7
Kunetz Zsombor a Fülkében: Egy főorvosnak 3 millió, egy kezdőnek 600 ezer járna
hvg.hu
Az oxyológus szakorvos volt légi mentő és vezette az Istenhegyi Magánklinika Zrt.-t is, egy ideje szabadúszó orvosként és egészségügyi rendszerfejlesztőként dolgozik. Emellett blogot is ír, így derülhetett ki, hogy a múlt hétvégén - a többszörösen sérültek esetében - sorra lemondták a baleseti ügyeletet…
May . 18
2
Fülke: Merre tart Európa és mi vár Orbán pártcsaládjára?
hvg.hu
Vita a Fülkében. Mráz Ágoston Sámuel és Horn Gábor ütköztette érveit Európa jövőjéről.
May . 11
6
Fülke: Daenerys Targaryent többen ismerik, mint Mátyás királyt
hvg.hu
Gazdasági hiba volt a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése? Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen kormányzott jobban? Egy új kötet a sci-fi és kalandfilmek politikáját elemzi, ez pedig a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, ahol vendégünkkel kitárgyaljuk a témát.
May . 04
8
Fülke: Kell lennie 20 percnek a napunkban, amikor leülünk olvasni
hvg.hu
Modern ember a felgyorsult világban. Ez az elegy jó eséllyel azt is jelenti, hogy mindenre van időnk, csak az olvasásra nincs. Ezen próbál változtatni Kormos Lili. Erről is beszél a Fülkében, a hvg.hu podcastjában.
Apr . 27
9
Fülke: Nem a templom, nem az épület az igazi vesztenivalónk
hvg.hu
Lerombolhatják az összes magyarországi templomot, fájni fog! De ha ez a hitünket meggyengíti, akkor ott a hitünkkel van baj – talán így foglalható össze röviden a SZEMlélek Értékmagazin főszerkesztőjének véleménye a Notre-Dame katasztrófájáról. A héten Gégény István volt a Fülke vendége.
Apr . 20
3
Ceglédi a Fülkében: Nem lesz elég, hogy „mi nem a Fidesz vagyunk”
hvg.hu
Van előrelépés és létezik innováció a politikában Magyarországon? Hogyan lehetne legyőzni a Fideszt és mikor volt a legközelebb az MSZP a Fideszhez az elmúlt kilenc évben? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Apr . 13
10
Fülke: A lelki szakítás már megtörtént a Fidesz és a Néppárt között
hvg.hu
Kettőből semmi, ez Orbán Viktor mérlege az elmúlt időben, ha európai politikusként tekintünk rá. Mit hozhat az előttünk álló 50 nap az EP-választásokig, és mi vár Európára? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Apr . 06
5
Krekó a Fülkében: Orbán nem lesz formáló erő Európában
hvg.hu
Változott bármi a Fidesz politikájában a néppárti felfüggesztés óta? Meghúzta magát Orbán Viktor vagy ugyanazzal a lendülettel kampányol tovább Brüsszel ellen? És mi a helyzet a formálódó ellenzéki összefogással? Erre a kérdésre keressük a választ a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
Mar . 29
8
Fülke #55: Orbán a szájszagú fasisztákból és képes bikinis lányokat varázsolni
hvg.hu
Magyarországon legalábbis, ez itthoni politikájának egyik alapvetése. De külföldön más a helyzet, ezért eshetett meg a Fidesszel az, hogy az Európai Néppárt felfüggesztette tagságát. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Mar . 23
12
Fülke #54: Orbán Viktor most nem öntött olajat a tűzre
hvg.hu
Az egyik legunalmasabb beszéd volt ez a mostani Orbán Viktortól. De mi lehet ennek az oka? És miért vonul újabban az ellenzék? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Mar . 16
7
Závecz a Fülkében: Orbánnak az a feladata, hogy tűzbe hozza a Fideszt
hvg.hu
Gumicsont vagy tényleg egy lehetséges forgatókönyv, hogy elválik a Fidesz és a Néppárt útja? Kizárás vagy kilépés? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Mar . 09
4
Fülke #52: „Szervezett és összehangolt lejáratás zajlik a Jobbik ellen”
hvg.hu
Egyszerre konfliktusos és válságokkal teli a Jobbik jelenlegi helyzete, belülről a kilépések, kívülről az ÁSZ gyötri őket. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Mar . 02
3
Fülke #51: „A Fidesz akkor sikeres, ha keménykedik”
hvg.hu
Az ellenzék töredezett és együttműködésre van ítélve, a Fideszt pedig – a demokratikus keretek leépítése miatt – egyre nehezebben rengetne meg egy esetleges gazdasági válság. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Feb . 23
4
Fülke #50: Mit szerethet Orbán Trumpban? És mind belerokkanunk a kapcsolatukba?
hvg.hu
Együtt dübörög Magyarország az Egyesült Államokkal. Ezen a héten hosszú kihagyás után Budapesten járt az amerikai külügyminiszter, miközben Donald Trump is sorsdöntő napokat él Washingtonban. Mi lesz ennek a vége? És minek drukkoljunk? Erről beszélgettünk Nagy Gáborral.
Feb . 16
8
Sándor Iván 1989. február 16-i rádióinterjúja
hvg.hu
Sándor Iván nevezetes interjúja 1956-ról
Feb . 16
2
Fülke: Ilyen az, amikor a republikánus intézet pontozza le Magyarországot
hvg.hu
Soros! - kiáltott a Freedom House friss elemzése után a Fidesz, pedig jobb lenne, ha alaposan elolvassák a jelentést, hiszen Donald Trump pártja, a republikánusok állnak a washingtoni szervezet mögött. Az amerikai külügyminiszter szóba is hozhatja Budapesten a fontosabb állításokat. A Fülkében mi már…
Feb . 09
3
Fülke: „A korrupció a Fidesz alapvető eszköze”
hvg.hu
Mi értelme a vagyonnyilatkozatoknak? És ha már létezik ez az intézmény, hogyan kezeljük őket? Erről, valamint a magyar korrupciós természetrajzról szól a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Feb . 02
4
Pozsgay felkelése párttársai ellen – egy tabudöntés krónikája a Fülkében
hvg.hu
Harminc éve adott engedélyt az MSZMP, hogy Nagy Imre és mártírtársai méltó sírhelyet kapjanak. Ezzel párhuzamosan a párt történelmi albizottsága átértékelte az 1956-os ősz eseményeit, és "népfelkelésnek" minősítette azt. A döntés bejelentésével Pozsgay Imre beelőzött mindenikit. Egy drámai interjút…
Jan . 26
5
Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna
hvg.hu
Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna by hvg.hu
Jan . 19
2
Fülke: Mit tanulhatunk Orbán beszédeiből?
hvg.hu
Fülke: Mit tanulhatunk Orbán beszédeiből? by hvg.hu
Jan . 11
14
Schilling a Fülkében: Van olyan fiók, hogy népharag, és azt ki lehet nyitni
hvg.hu
Schilling a Fülkében: Van olyan fiók, hogy népharag, és azt ki lehet nyitni by hvg.hu
Jan . 05
5
Fülke: 2019 az elszabadult hajóágyú éve lesz
hvg.hu
Fülke: 2019 az elszabadult hajóágyú éve lesz by hvg.hu
Dec . 30
8
Fülke: Egy ügyes ellenzék mindenhol jelen van, ezt a Fidesz is megtanulta
hvg.hu
Fülke: Egy ügyes ellenzék mindenhol jelen van, ezt a Fidesz is megtanulta by hvg.hu
Dec . 22
4
Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?
hvg.hu
Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után? by hvg.hu
Dec . 15
3
Fülke: A rendszer meztelen
hvg.hu
Fülke: A rendszer meztelen by hvg.hu
Dec . 08
4
Csunderlik a Fülkében: Az erős vezetők kultuszát építi a NER emlékezetpolitikája
hvg.hu
Csunderlik a Fülkében: Az erős vezetők kultuszát építi a NER emlékezetpolitikája by hvg.hu
Dec . 01
4
Fülke: Felépülhet a kerítés a Hős utcai gettóban
hvg.hu
Fülke: Felépülhet a kerítés a Hős utcai gettóban by hvg.hu
Nov . 23
2
Fülke: Budapest még akár győztes is lehet
hvg.hu
Fülke: Budapest még akár győztes is lehet by hvg.hu
Nov . 16
1
Fülke: Ady jól ismerte a NER-t, Hofi pedig még Orbán Viktort is
hvg.hu
Fülke: Ady jól ismerte a NER-t, Hofi pedig még Orbán Viktort is by hvg.hu
Nov . 10
5
Fülke: a tizenöt évvel ezelőtti Fidesz lehet a minta az ellenzéknek
hvg.hu
Fülke: a tizenöt évvel ezelőtti Fidesz lehet a minta az ellenzéknek by hvg.hu
Oct . 31
2
Fülke: A félelemre épít a kormány, ennek semmi köze a segítséghez
hvg.hu
Fülke: A félelemre épít a kormány, ennek semmi köze a segítséghez by hvg.hu
Oct . 27
2
Fülke: „Ez a tiltás kormánya”
hvg.hu
Fülke: „Ez a tiltás kormánya” by hvg.hu
Oct . 19
5
Fülke: Tarlós legyőzhető
hvg.hu
Fülke: Tarlós legyőzhető by hvg.hu
Oct . 13
6
Fülke: Egyszerre zavarodott meg Orbán és ellenzéke
hvg.hu
Fülke: Egyszerre zavarodott meg Orbán és ellenzéke by hvg.hu
Oct . 05
2
Ezt benéztük: még Bayer sem elég bátor ahhoz, hogy Orbán luxusútjait megvédje
hvg.hu
Ezt benéztük: még Bayer sem elég bátor ahhoz, hogy Orbán luxusútjait megvédje by hvg.hu
Sep . 29
3
Fülke: Orbán ellenzékbe szorult Európában
hvg.hu
Fülke: Orbán ellenzékbe szorult Európában by hvg.hu
Sep . 22
5
Fülke: Orbánnak megmondták Európában, nem tehet meg akármit
hvg.hu
Fülke: Orbánnak megmondták Európában, nem tehet meg akármit by hvg.hu
Sep . 15
6
Fülke: Orbánnak Putyin előtt Sargentinit kell legyőznie
hvg.hu
Fülke: Orbánnak Putyin előtt Sargentinit kell legyőznie by hvg.hu
Sep . 08
2
Fináli rabbi a Fülkében: Sajnálom a magyar jobboldalt
hvg.hu
Fináli rabbi a Fülkében: Sajnálom a magyar jobboldalt by hvg.hu
Aug . 31
3
A Fülke a menekültkérdésről: Csak a tengerben fuldokló bőrszíne számít?
hvg.hu
Mi különbözteti meg a tengerbe zuhant brit nőt líbiai társától? Talán az, hogy az egyik egy luxushajóról esik vízbe, a másik pedig menekülthajóról? Erről és Orbán Ráhel eldobott pelenkájáról is lesz szó a hvg.hu podcastjában.
Aug . 24
2
Fülke #24: Orbán nyugodtan nyaralhat ilyen ellenzék mellett
hvg.hu
Elmaradt a politikai uborkaszezon, annyira pörög a belpolitikai hírpiac, hogy a labdarúgó átigazolási híreket is elhomályosítják. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
Aug . 17
0
Fülke #23: A Helsinki Bizottságnál jártunk
hvg.hu
Fülke #23: A Helsinki Bizottságnál jártunk by hvg.hu
Aug . 11
1
Fülke #22: A törvény nem rossz, de az életünk sokkal rosszabb lesz
hvg.hu
A Fidesz-kétharmad a most zárult ülésszak utolsó plenárisán megszavazta, békén kell hagyni a politikusokat. A jövőben nehezebb lesz tüntetni, aki pedig zaklat egy hivatalos személyt – jelentsen ez bármit is –, azt börtönbe is csukhatják. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Aug . 04
0
Fülke #21: Az LMP vagy Trump csinált nagyobb ostobaságot?
hvg.hu
Elfelejtett megérkezni a politikai uborkaszezon, a bel- és a külpolitikai is pezseg. Itthon megemelték saját fizetésüket a politikusok, az LMP elkezdte felzabálni önmagát, külföldön pedig Trump ámokfut.
Jul . 21
1
Fülke #20: vigyázzunk, nehogy a turisták legyenek Európa új migránsai
hvg.hu
Nyaralni indult az ország, így tett a Fülke egyik rendszeres tagja is. Kevés belpolitikai esemény érte el, de mindenkit óva intett, nem a menekültválság a kontinens legnagyobb problémája. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Jul . 14
0
Fülke #19: Orbánt nem lehet úgy legyőzni, ha folyamatosan orbánozunk
hvg.hu
Létezik recept arra, hogy valaki Magyarországon is sikeres politikát építsen, de ami tervezőasztalokon működik, nem biztos, hogy a rögvalóság is engedi a megvalósítást. Fontos, hogy tudjuk, egy év alatt nem lehet csodát tenni.
Jul . 07
0
Fülke #18: Megpróbáljuk megoldani a menekültválságot az EU helyett
hvg.hu
A Fülke eheti adásában az európai frontvonalakról beszélget Gergely Márton, a hvg.hu Itthon rovatának vezetője és Seres László, a HVG publicistája.
Jun . 30
0
Fülke #17: Az Amnesty szerint százezreknek kellene az utcán lenniük
hvg.hu
Fülke #17: Az Amnesty szerint százezreknek kellene az utcán lenniük by hvg.hu
Jun . 23
0
Fülke #16: Az MSZP-nek saját magával, Orbánnak az olaszokkal gyűlhet meg a baja
hvg.hu
A szocialisták elnökválasztás előtt, az utolsó pillanatokban visszalépett Kunhalmi Ágnes, így kétszereplős a történet; Tóth Bertalan vagy Mesterházy Attila. Orbán pedig akárhogy is örömködik az új olasz kabinet miatt, megjárhatja. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
Jun . 15
0
Fülke #15: Simicska és Orbán közösen nyírták ki a jobboldali sajtót
hvg.hu
A Heti Válasz megszűnésével eltűnt a nyomtatott sajtó a konzervatív jobboldalon, ahol megengedhető volt a kritikai hang is. De kinek a felelőssége mindez? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
Jun . 08
1
Fülke #14: Európa sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja Orbánt
hvg.hu
Ráadásul ott van Ukrajna, ahol Magyarország próbál izmozni Oroszország érdekei mentén, miközben veszélyben a kisebbségek, közte a kárpátaljai magyarok. Magyar fókuszú külpolitikai beszélgetés a hvg.hu közéleti podcastjában.
Jun . 01
1
Fülke #13: Már az ellenzéki mozgások is a Fidesznek kedveznek
hvg.hu
Zajlik az élet az ellenzéki oldalon. A Jobbik a legsötétebb kisgazda időket idézve platformosodna Toroczkai László vezetésével, az MSZP pedig lassan tényleg ott tart, hogy önmagát számolja fel. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
May . 24
0
Fülke #12: A kormányzásban nincs szabály, csak Orbán szava dönt
hvg.hu
Túl vagyunk a miniszteri meghallgatásokon, már esküt is tett Orbán negyedik kormánya. Vannak új nevek és örök kormánytagok is. A célok is változtak. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
May . 18
0
Fülke #11: Orbán már Európát akarja
hvg.hu
A hvg.hu közéleti podcastjában arról beszélgettünk, meddig juthat a magyar miniszterelnök.
May . 12
1
Fülke #10: Messiásváró csalódottakkal épül Orbán korszaka
hvg.hu
Megalakult az Országgyűlés, Orbán Viktor már rendszert épít. Csalódott tömegek vannak az utcán, akik azt várják, valaki álljon az élre. A miniszterelnök hatalma pedig csak szilárdul, miközben el kell dönteni, Donald Trump mellé áll-e.
May . 11
0
Fülke #9 Gulyás Balázzsal: Meddig lehet tízezreket utcára vinni?
hvg.hu
A hvg.hu közéleti podcastjának eheti vendége Gulyás Balázs aktivista, több tüntetés szervezője. Vele beszélgettünk a május 8-i tüntetésről. A demonstrálók a Kossuth térről üzennek az alakuló ülésen résztvevő kormánynak és az ellenzéknek is.
May . 04
0
Fülke #8: Orbán nem vezetni, irányítani akar
hvg.hu
Alakul a negyedik Orbán-kormány, a kormányközeli médiatermékeknek köszönhetően egyre több név ismert. Vannak nagy távozók és meglepő érkezők a felálló kabinetben. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
Apr . 27
0
Fülke podcast #7: Csak az utcáról lehet megbuktatni Orbánt
hvg.hu
A Fülke vendége ezen a héten Antal Attila politológus, akivel a Figyelő Soros-listájáról, az ellenzék bukásáról és esélyeiről, városról és vidékről, az utcai politizálásról és gyűlöletről beszélgettünk.
Apr . 21
0
Fülke #6: a hvg.hu közéleti podcastja Gulyás Mártonnal
hvg.hu
A választások utáni első podcastban a vasárnapi eredmények, a következtetések levonása, a jövő kutatása voltak a fő témák. A Fülke vendége Gulyás Márton aktivista, a Közös Ország Mozgalom alapítója.
Apr . 13
1
Fülke #4, a hvg.hu közéleti podcastja
hvg.hu
A Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában Gergely Márton rovatvezető és Tóth Richárd újságíró beszélgettek a kampányhajráról. Orbán és Juhász mellett szóba került az LMP aláírásgyűjtését megtoló Fidesz és a végletekig lebutított kormányzati plakát, amely már úgy uszít a menekültek ellen, hogy semmit…
Mar . 29
0
Fülke podcast különkiadás: Farkas Zoltán és Gergely Márton Demján Sándorról
hvg.hu
Fülke című podcast sorozatunk különkiadásában Gergely Márton belpolitikai rovatvezető és Farkas Zoltán, a HVG gazdasági rovatának munkatársa idézi fel Demján Sándor, a második leggazdagabb magyar pályafutását.
Mar . 29
0
Fülke #3: Gergely Márton és Hont András: Tippeljünk
hvg.hu
A hvg.hu választási, közéleti podcastjában ezúttal a többi között ellenzéki koordinációról (vagy valami hasonlóról) volt szó, no meg nyilván korrupcióról is, és persze a megkerülhetetlen Kósa Lajosról.
Mar . 25
0
Fülke #2: a hvg.hu közéleti podcastja, ünnepi kiadás
hvg.hu
Tóth Richárd és Gergely Márton 2018. március 15.-ről, kampányról, választásról, Kósa Lajosról.
Mar . 17
1
Fülke #1: Bemutatkozik a hvg.hu új politikai podcastja
hvg.hu
Tiborcz megijedt és nem beszélhet, csak ki akarják húzni áprilisig
Mar . 11
3
bla bla