Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#G7 Beszélgetések

Web RSS iTunes


Adások száma: 34

Utolsó adás: 2019-05-11 07:22:53

Dezső András: Meg akarták csinálni a nemzetközileg sikeres, nagy magyar maffiát, de a terv elbukott
G7
G7 podcast! Vendégünk a magyar szervezett bűnözésről most megjelent bestseller szerzője, akivel átbeszéljük a maffia történetét, Pintér Sándor mítoszát és minden mást, amit tudni kell az alvilág nehézfiúiról.
May. 11
9
Szendrői Gábor: Lett tőkéje a magyar cégeknek, de most kell nagyon figyelniük, hogy mire költik
G7
G7 podcast! Lassan vége az eddigi relatív sikereket hozó céges modellnek vállalati tranzakciós tanácsadó vendégünk szerint. Ha most nem figyel a jó helyzetbe került ezer hazai cég, akkor baj lesz.
May. 04
1
László Csaba: Sokáig együtt kell még élnünk a nemzetközi adótervezéssel
G7
G7 podcast! Nem mostanában kezdődött Magyarország offshore-problémája, és a tao-támogatásokat sem a Fidesz találta ki. A volt pénzügyminiszterrel beszélgettünk Magyarország és a nemzetközi adózás viszonyáról.
Apr. 27
4
Tóth István János: Ahhoz, hogy ellopjanak százmilliárdot, meg kell fertőzni ezermilliárdot
G7
Ér valamit az az ügyészség, ami néha félrenéz? A G7 podcast vendége a Korrupciókutató Központ vezetője.
Apr. 13
10
Móricz Dániel: Pontosan annyit takarított meg Magyarország, mint amennyi uniós pénz bejött
G7
Nem használta ki az ország a békeidőket, a költségvetés és a Magyar Nemzeti Bank is gázt ad, amikor éppen jól mennek a dolgok. Ennek megvannak a kockázatai a HOLD Alapkezelő befektetési vezetője szerint.
Mar. 23
3
Csaba László: Nagyjából úgy vezetik a gazdaságot, mint a hetvenes években
G7
G7 podcast! Mostani vendégünk Csaba László közgazdász, akit a gazdaságpolitika mellett bevándorlásról, az akadémiáról és az új könyvéről is kérdezünk.
Mar. 16
5
Mit mondanak a közgazdasági kutatások a versenyképességről?
G7
A G7 podcast vendége Muraközy Balázs, az MTA közgazdaságtani intézet versenyképességgel foglalkozó Lendület-kutatócsoportjának vezetője. Átbeszéljük, hogy mit tehetne a kormány, ha tényleg az lenne a célja, hogy javuljon a magyar innovációs rendszer.
Feb. 23
2
Pogátsa Zoltán: Nem tudják fizetni cégek a minimálbért? Hulljon a férgese!
G7
G7 podcast! E heti vendégünk egy szókimondó közgazdász, akinek megvan a véleménye azokról a cégekről, amelyek nem tudnak a megélhetéshez elegendő bért fizetni.
Feb. 09
5
Pletser Tamás: Jobb lenne, ha a sarkvidéki kőolajat ott hagynánk, ahol van
G7
G7 podcast! Tényleg azért tankolunk most olcsóbban, mint egy-két hónapja, mert egy szaúdi halálosztag meggyilkolt egy újságírót. A kőolajpiac rejtelmei az Erste elemzőjével.
Jan. 26
5
Pethő András: A közönségük felé kell fordulniuk az újságoknak
G7
G7 podcast! Eheti vendégünk Pethő András, a Direkt36 társadalapítója, akivel Simicska Lajos karrierívéről, a magyar sajtó finanszírozásáról és a Washington Postról beszélgettünk.
Jan. 19
4
A klientúraépítés a jóléti állam része lett Magyarországon
G7
Utoljára a totalitárius rendszerekben osztott újra annyi forrást az állam, mint ma Magyarországon. Ez nagyon erős politikai fegyver a hatalom kezében, de a társadalom alsó harmada nem látja előnyét. Kovách Imre szociológus a G7 podcast vendége.
Jan. 12
6
Zsiday Viktor: Ezer milliárdokban mérhető károkat okoz Magyarországon a járadékvadászat
G7
Vége a bulinak a tőkepiacokon, a következőkben nehéz lesz részvényekkel pénzt keresni. Magyarországnak pedig esélye nincs felzárkózni független intézmények és a társadalmi tőke felhalmozása nélkül.
Jan. 05
2
Középiskolásokkal kísérleteznének magyar közgazdászok
G7
Mi köze a pillecukor-evésnek ahhoz, hogy valaki mekkora sikert ér el az életben? Horn Dániel és Kiss Hubert János a G7 podcast vendégei.
Dec. 08
3
Lépéselőnyben vannak az adócsalók a NAV-val szemben
G7
Mit lehet tenni, ha a NAV-val harcban álló bűnszervezetek megpróbálnak céljaik eléréséhez egy egész iparágat felhasználni, és sokkal több a veszteni valójuk, mint az érintett szektornak? Podcast.
Dec. 01
0
Pléh Csaba: Nem lehet kormányrendelettel átalakítani az oktatást
G7
Szakképzéssel nem lehet megtanítani a fiatal felnőtteket írni-olvasni. A tudomány kérdéseiben a tudósoknak, nem pedig a kormányzatnak kellene döntenie. G7 podcast Pléh Csaba pszichológussal.
Nov. 24
2
A nagy transzferár-trükközés igazi tétje
G7
Tényleg fontos nekünk, hogy egy-egy multinacionális vállalat hogyan áramoltatja a pénzt az országok között? G7 podcast, a vendég a cikksorozatunk szerzője.
Nov. 13
0
A magyar elit kezdi körbefalazni magát, és ezt a közpolitika is segíti
G7
A mai G7 podcastban a ma megjelenő Társadalmi Riport 2018-ról beszélgetünk Tóth István Györggyel, a kötet társszerkesztőjével egyebek mellett a magyar társadalom egyik furcsaságáról.
Nov. 06
2
G7 podcast: Minden, amit a pénzlétráztatásról tudni szeretnél
G7
Mit csinált a borsodi zsákfalvakat a nemzetközi luxusélettel összekötő adócsaló bűnszervezet, hogyan működött, és hogyan bukkantunk a nyomára? Fabók Bálint és Jandó Zoltán válaszol.
Oct. 30
2
Magyarországon a politika érdekét szolgálja az ellopott pénz, és nem fordítva
G7
Filippov Gábor a G7 podcast vendége, akivel átbeszéltük a magyar demokrácia hanyatlását, az optimizmusra okot adó szempontokat, és azt, hogy miért nem kell kleptokráciáról vagy fasizmusról beszélni.
Oct. 27
0
Abból a pénzből, amit közmunkára költünk, egy skandináv színvonalú rendszert lehetne kiépíteni
G7
Amikor Magyarországra jönnek az uniós szakemberek, és meglátják, hogyan működik a munkaügyi rendszer, tátva marad a szájuk. Scharle Ágota munkaügyi közgazdász, a Budapest Intézet vezetője a G7 podcast vendége.
Oct. 20
0
Ha az volt a cél, hogy szegényebbek legyenek, akkor mindent jól csinálnak
Szentkirályi Balázs
Az EU tényleg meg akarja büntetni a stratégiai öngyilkosságot elkövető briteket, de nem is igazán tehet mást. Visszatér a G7 podcast, most a Brexit-témát járjuk körül a Concorde-os Kovács Krisztiánnal.
Oct. 06
1
A rászorulók fizetnek a közgazdászképzésért, a tehetősebbeket finanszírozza az állam
Szentkirályi Balázs
Mi a baj a magyar közgazdászképzéssel, és hogyan áll ehhez a Rajk szakkollégium? G7 podcast a Rajk igazgatójával, Illyés Mártonnal.
Jul. 14
2
Az MNB nem látja drámainak a gyengülő forintot
Szentkirályi Balázs
Európa globális politikai szerepe nagyon leértékelődött. Tévhit, hogy az új technológiák miatt egy csomó ember elveszítheti a munkáját. G7 podcast.
Jun. 30
2
Süt a kormányról, hogy a költségvetést a belügyének tartja, mindenki más azonnal tűnjön el
Szentkirályi Balázs
Ha a kormány minimális mértékben törekedne arra, hogy a kutatók és a társadalom felé bizalmat építsen, akkor most visszavonná az MTA költségvetésének átcsoportosítására vonatkozó javaslatát – mondja a Költségvetési Felelősség Intézet Budapest ügyvezetője, Romhányi Balázs.  A megállapodás most nem is…
Jun. 23
2
A munka világa gyarmatosította a magánéletünket
Szentkirályi Balázs
A munkavállalói jogok a béka fenek alatt vannak, a női jogok különösen. A cigányság, a menekültek, a határon túli magyarság vagy a nagycsaládosok támogatása sokakban irigységet kelt, ami beindítja a társadalmi csoportok közötti egészségtelen versenyt a jóléti állam szűkülő erőforrásaiért. Ez a verseny…
Jun. 17
3
Felgyorsultak a karrierutak, hatalmas lehetőségeink vannak
Szentkirályi Balázs
Nem riasztja el a fiatalokat, hogy egy globális tanácsadónál az átlagosnál sokkal többet kell dolgozni, viszont fontosabb nekik a vállalat társadalmi hatása, mint a korábbi generációknak volt – utóbbi a legnagyobb különbség az y és a korábbi generációk között, mondja a Boston Consulting Group (BCG)…
Jun. 09
0
Megállíthatatlanul piacosodik és kétsebességes lesz a magyar egészségügy
Szentkirályi Balázs
A Csányi család megjelenése fordulópont lehet a hazai magánegészségügyben, megkezdődhet a piaci konszolidáció. Több millió magánbiztosított kell a komplexebb ellátásokhoz. G7 beszélgetés Lantos Gabriellával, a Róbert Károly Magánkórház igazgatójával.
May. 19
2
A magyar elit mintaadó szerepe nem ott tart, ahol kellene
Szentkirályi Balázs
A Videoton az egyik legnagyobb hazai ipari vállalkozás, egyes területeken a globális élboly tagja. A céget évtizedek óta vezető Lakatos Péterrel beszélgettünk.
May. 12
2
A nem kormánypárti sajtó is hemzseg az alaptalan összeesküvés elméletektől
Szentkirályi Balázs
A mindenre kiterjedő szkepszis legalább annyira manipulálhatóvá tesz minket, mint a vakhit. G7 Beszélgetések Krekó Péterrel, az ELTE pszichológia tanszékének adjunktusával.
May. 05
0
A reális cél az ellenzéki együttműködés kikényszerítése lehet
Szentkirályi Balázs
De az irreális célok megfogalmazásának is lehet eredménye. Akár olyasmi, amire nem is számítanánk.
Apr. 21
1
Ha ez folytatódik, akkor négy, nyolc, tizenkettő és tizenhat év múlva is a Fidesz fog nyerni
Szentkirályi Balázs
A Figyelő listázós botránya arra jó Oszkó Péter szerint, hogy elterelje a figyelmet az ellenzék alkalmatlanságáról és megágyazzon a bénázás folytatásának. Interjú.
Apr. 14
4
Olyan káosztól, ami kártékonyabb Orbán rendszerénél, nem kell tartani
Szentkirályi Balázs
Az ellenzék nem ismerte fel, hogy csak összefogással van esélye leváltani a NER-t. Az EU-felzárkózásunk beláthatatlanul távoli. Urbán Lászlóval beszélgettünk.
Apr. 07
5
Félő, hogy kimaradunk az Európai Unióból
Szentkirályi Balázs
Még akár négy-öt évig folytatható ez a gazdaságpolitika Magyarországon. Ilyen értelemben fenntartható, ami zajlik, ebben igaza van a kormánypropagandának, csak közben legyen világos, hogy a régiós versenyben nem tudtuk tartani a helyünket. G7 Beszélgetések. Csehország, Szlovákia és Lengyelország lényegesen…
Mar. 31
2
Ha Kádár elvtárs eltűnik, káosz jön utána? – Bod Péter Ákos arról, hogy mi vár ránk a választások után
Szentkirályi Balázs
A legnagyobb bűn az uniós pénzek lenyúlása és a verseny kiiktatása, a legnagyobb veszély, hogy kimaradunk az EU következő fejlődési periódusából. G7 podcast!
Mar. 24
6
bla bla