Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#G7 Beszélgetések

Web RSS iTunes


Adások száma: 31

Utolsó adás: 2019-04-13 07:30:23

Tóth István János: Ahhoz, hogy ellopjanak százmilliárdot, meg kell fertőzni ezermilliárdot
G7
Ér valamit az az ügyészség, ami néha félrenéz? A G7 podcast vendége a Korrupciókutató Központ vezetője.
Apr. 13
4
Móricz Dániel: Pontosan annyit takarított meg Magyarország, mint amennyi uniós pénz bejött
G7
Nem használta ki az ország a békeidőket, a költségvetés és a Magyar Nemzeti Bank is gázt ad, amikor éppen jól mennek a dolgok. Ennek megvannak a kockázatai a HOLD Alapkezelő befektetési vezetője szerint.
Mar. 23
3
Csaba László: Nagyjából úgy vezetik a gazdaságot, mint a hetvenes években
G7
G7 podcast! Mostani vendégünk Csaba László közgazdász, akit a gazdaságpolitika mellett bevándorlásról, az akadémiáról és az új könyvéről is kérdezünk.
Mar. 16
3
Mit mondanak a közgazdasági kutatások a versenyképességről?
G7
A G7 podcast vendége Muraközy Balázs, az MTA közgazdaságtani intézet versenyképességgel foglalkozó Lendület-kutatócsoportjának vezetője. Átbeszéljük, hogy mit tehetne a kormány, ha tényleg az lenne a célja, hogy javuljon a magyar innovációs rendszer.
Feb. 23
2
Pogátsa Zoltán: Nem tudják fizetni cégek a minimálbért? Hulljon a férgese!
G7
G7 podcast! E heti vendégünk egy szókimondó közgazdász, akinek megvan a véleménye azokról a cégekről, amelyek nem tudnak a megélhetéshez elegendő bért fizetni.
Feb. 09
2
Pletser Tamás: Jobb lenne, ha a sarkvidéki kőolajat ott hagynánk, ahol van
G7
G7 podcast! Tényleg azért tankolunk most olcsóbban, mint egy-két hónapja, mert egy szaúdi halálosztag meggyilkolt egy újságírót. A kőolajpiac rejtelmei az Erste elemzőjével.
Jan. 26
2
Pethő András: A közönségük felé kell fordulniuk az újságoknak
G7
G7 podcast! Eheti vendégünk Pethő András, a Direkt36 társadalapítója, akivel Simicska Lajos karrierívéről, a magyar sajtó finanszírozásáról és a Washington Postról beszélgettünk.
Jan. 19
4
A klientúraépítés a jóléti állam része lett Magyarországon
G7
Utoljára a totalitárius rendszerekben osztott újra annyi forrást az állam, mint ma Magyarországon. Ez nagyon erős politikai fegyver a hatalom kezében, de a társadalom alsó harmada nem látja előnyét. Kovách Imre szociológus a G7 podcast vendége.
Jan. 12
6
Zsiday Viktor: Ezer milliárdokban mérhető károkat okoz Magyarországon a járadékvadászat
G7
Vége a bulinak a tőkepiacokon, a következőkben nehéz lesz részvényekkel pénzt keresni. Magyarországnak pedig esélye nincs felzárkózni független intézmények és a társadalmi tőke felhalmozása nélkül.
Jan. 05
2
Középiskolásokkal kísérleteznének magyar közgazdászok
G7
Mi köze a pillecukor-evésnek ahhoz, hogy valaki mekkora sikert ér el az életben? Horn Dániel és Kiss Hubert János a G7 podcast vendégei.
Dec. 08
3
Lépéselőnyben vannak az adócsalók a NAV-val szemben
G7
Mit lehet tenni, ha a NAV-val harcban álló bűnszervezetek megpróbálnak céljaik eléréséhez egy egész iparágat felhasználni, és sokkal több a veszteni valójuk, mint az érintett szektornak? Podcast.
Dec. 01
0
Pléh Csaba: Nem lehet kormányrendelettel átalakítani az oktatást
G7
Szakképzéssel nem lehet megtanítani a fiatal felnőtteket írni-olvasni. A tudomány kérdéseiben a tudósoknak, nem pedig a kormányzatnak kellene döntenie. G7 podcast Pléh Csaba pszichológussal.
Nov. 24
2
A nagy transzferár-trükközés igazi tétje
G7
Tényleg fontos nekünk, hogy egy-egy multinacionális vállalat hogyan áramoltatja a pénzt az országok között? G7 podcast, a vendég a cikksorozatunk szerzője.
Nov. 13
0
A magyar elit kezdi körbefalazni magát, és ezt a közpolitika is segíti
G7
A mai G7 podcastban a ma megjelenő Társadalmi Riport 2018-ról beszélgetünk Tóth István Györggyel, a kötet társszerkesztőjével egyebek mellett a magyar társadalom egyik furcsaságáról.
Nov. 06
2
G7 podcast: Minden, amit a pénzlétráztatásról tudni szeretnél
G7
Mit csinált a borsodi zsákfalvakat a nemzetközi luxusélettel összekötő adócsaló bűnszervezet, hogyan működött, és hogyan bukkantunk a nyomára? Fabók Bálint és Jandó Zoltán válaszol.
Oct. 30
2
Magyarországon a politika érdekét szolgálja az ellopott pénz, és nem fordítva
G7
Filippov Gábor a G7 podcast vendége, akivel átbeszéltük a magyar demokrácia hanyatlását, az optimizmusra okot adó szempontokat, és azt, hogy miért nem kell kleptokráciáról vagy fasizmusról beszélni.
Oct. 27
0
Abból a pénzből, amit közmunkára költünk, egy skandináv színvonalú rendszert lehetne kiépíteni
G7
Amikor Magyarországra jönnek az uniós szakemberek, és meglátják, hogyan működik a munkaügyi rendszer, tátva marad a szájuk. Scharle Ágota munkaügyi közgazdász, a Budapest Intézet vezetője a G7 podcast vendége.
Oct. 20
0
Ha az volt a cél, hogy szegényebbek legyenek, akkor mindent jól csinálnak
Szentkirályi Balázs
Az EU tényleg meg akarja büntetni a stratégiai öngyilkosságot elkövető briteket, de nem is igazán tehet mást. Visszatér a G7 podcast, most a Brexit-témát járjuk körül a Concorde-os Kovács Krisztiánnal.
Oct. 06
1
A rászorulók fizetnek a közgazdászképzésért, a tehetősebbeket finanszírozza az állam
Szentkirályi Balázs
Mi a baj a magyar közgazdászképzéssel, és hogyan áll ehhez a Rajk szakkollégium? G7 podcast a Rajk igazgatójával, Illyés Mártonnal.
Jul. 14
2
Az MNB nem látja drámainak a gyengülő forintot
Szentkirályi Balázs
Európa globális politikai szerepe nagyon leértékelődött. Tévhit, hogy az új technológiák miatt egy csomó ember elveszítheti a munkáját. G7 podcast.
Jun. 30
2
Süt a kormányról, hogy a költségvetést a belügyének tartja, mindenki más azonnal tűnjön el
Szentkirályi Balázs
Ha a kormány minimális mértékben törekedne arra, hogy a kutatók és a társadalom felé bizalmat építsen, akkor most visszavonná az MTA költségvetésének átcsoportosítására vonatkozó javaslatát – mondja a Költségvetési Felelősség Intézet Budapest ügyvezetője, Romhányi Balázs.  A megállapodás most nem is…
Jun. 23
2
A munka világa gyarmatosította a magánéletünket
Szentkirályi Balázs
A munkavállalói jogok a béka fenek alatt vannak, a női jogok különösen. A cigányság, a menekültek, a határon túli magyarság vagy a nagycsaládosok támogatása sokakban irigységet kelt, ami beindítja a társadalmi csoportok közötti egészségtelen versenyt a jóléti állam szűkülő erőforrásaiért. Ez a verseny…
Jun. 17
3
Felgyorsultak a karrierutak, hatalmas lehetőségeink vannak
Szentkirályi Balázs
Nem riasztja el a fiatalokat, hogy egy globális tanácsadónál az átlagosnál sokkal többet kell dolgozni, viszont fontosabb nekik a vállalat társadalmi hatása, mint a korábbi generációknak volt – utóbbi a legnagyobb különbség az y és a korábbi generációk között, mondja a Boston Consulting Group (BCG)…
Jun. 09
0
Megállíthatatlanul piacosodik és kétsebességes lesz a magyar egészségügy
Szentkirályi Balázs
A Csányi család megjelenése fordulópont lehet a hazai magánegészségügyben, megkezdődhet a piaci konszolidáció. Több millió magánbiztosított kell a komplexebb ellátásokhoz. G7 beszélgetés Lantos Gabriellával, a Róbert Károly Magánkórház igazgatójával.
May. 19
2
A magyar elit mintaadó szerepe nem ott tart, ahol kellene
Szentkirályi Balázs
A Videoton az egyik legnagyobb hazai ipari vállalkozás, egyes területeken a globális élboly tagja. A céget évtizedek óta vezető Lakatos Péterrel beszélgettünk.
May. 12
2
A nem kormánypárti sajtó is hemzseg az alaptalan összeesküvés elméletektől
Szentkirályi Balázs
A mindenre kiterjedő szkepszis legalább annyira manipulálhatóvá tesz minket, mint a vakhit. G7 Beszélgetések Krekó Péterrel, az ELTE pszichológia tanszékének adjunktusával.
May. 05
0
A reális cél az ellenzéki együttműködés kikényszerítése lehet
Szentkirályi Balázs
De az irreális célok megfogalmazásának is lehet eredménye. Akár olyasmi, amire nem is számítanánk.
Apr. 21
1
Ha ez folytatódik, akkor négy, nyolc, tizenkettő és tizenhat év múlva is a Fidesz fog nyerni
Szentkirályi Balázs
A Figyelő listázós botránya arra jó Oszkó Péter szerint, hogy elterelje a figyelmet az ellenzék alkalmatlanságáról és megágyazzon a bénázás folytatásának. Interjú.
Apr. 14
3
Olyan káosztól, ami kártékonyabb Orbán rendszerénél, nem kell tartani
Szentkirályi Balázs
Az ellenzék nem ismerte fel, hogy csak összefogással van esélye leváltani a NER-t. Az EU-felzárkózásunk beláthatatlanul távoli. Urbán Lászlóval beszélgettünk.
Apr. 07
3
Félő, hogy kimaradunk az Európai Unióból
Szentkirályi Balázs
Még akár négy-öt évig folytatható ez a gazdaságpolitika Magyarországon. Ilyen értelemben fenntartható, ami zajlik, ebben igaza van a kormánypropagandának, csak közben legyen világos, hogy a régiós versenyben nem tudtuk tartani a helyünket. G7 Beszélgetések. Csehország, Szlovákia és Lengyelország lényegesen…
Mar. 31
2
Ha Kádár elvtárs eltűnik, káosz jön utána? – Bod Péter Ákos arról, hogy mi vár ránk a választások után
Szentkirályi Balázs
A legnagyobb bűn az uniós pénzek lenyúlása és a verseny kiiktatása, a legnagyobb veszély, hogy kimaradunk az EU következő fejlődési periódusából. G7 podcast!
Mar. 24
4
bla bla