Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#TNT

Web RSS


Adások száma: 23

Utolsó adás: 2020-03-29 07:31:00

Az egész táj üres, halott
Molnár Réka, Nagy Attila Károly, Fehér János
15 év alatt 50 évnyi élőhelypusztulást hozott az EU-s csatakozás, mondja kezdetben vidám, aztán drámai podcastunkban Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője.
Mar. 29
2
A Terminátornak tök mindegy, miért öl meg
Molnár Réka, Bolcsó Dániel, Hanula Zsolt
Sci-fi vagy a jövő lehetséges valósága az emberiség ellen fellázadó mesterséges intelligencia? Hogyan teheti jobbá a világot, ha van egy programunk, ami magától megtanul sakkozni, és megveri az emberi világbajnokot? MI és filozófia a TNT podcastban.
Mar. 15
6
Benne volt a pakliban, hogy Magyarország teljesen eltűnik a térképről
Kolozsi Ádám, Zsuppán András
Ezt megúsztuk, de azért csúnyán elbántak velünk Trianonban. De miért? Felvidéki metál, románozás és erdélyizés, gyíkemberek: Ablonczy Balázs történész Trianonról.
Mar. 03
4
A szobor, ami kifogott a CIA kódfejtőin
Molnár Csaba, Kolozsi Ádám, Molnár Réka
A CIA központjában álló szobron látható titkosírást teljes gészében még senki sem tudta megfejteni, pedig a legegyszerűbb módszerekkel készült. Hogyan lehetséges ez a mesterséges intelligencia korszakában - kérdeztük Láng Benedek történésztől, titkosítás-kutatótól.
Mar. 01
10
A videojátékot úgy kéne kezelnie a szülőnek, hogy fogalma sincs róla
Molnár Csaba, Stöckert Gábor
Minden gyerek függő lesz, aki egy kicsit is többet játszik számítógépen? Vagy játékok démonizálásával csak tovább súlyosbítjuk a valós problémákat? Demetrovics Zsolt a viselkedési függésről a TNT podcastban.
Feb. 16
2
Nem lehet kivédeni, hogy Magyarországon is megjelenjen a koronavírus
Molnár Csaba, Hanula Zsolt, Hollik Ágnes, Molnár Réka
A járvány valódi veszélye, hogy totális zavart okoz az egészségügyben és az egész világ normális működésében. És ez még csak a kezdet. Kemenesi Gábor virológussal beszélgettünk a koronavírusról.
Jan. 30
2
Miért szűnt meg a Gamestar és a PC Guru?
Hanula Zsolt, Stöckert Gábor
A két utolsó magyar nyomtatott gémer magazin bő 20 éven át volt egymás legnagyobb konkurense, aztán egyszerre jelentették be a megszűnésüket is. A két lap vezetőivel az okokról, a múltról, és az online tervekről beszélgettünk a TNT podcast új epizódjában.
Jan. 19
4
Hogyan jut dollármilliókhoz egy startup?
Hanula Zsolt, Tóth Balázs, Földi Gábor
Ha az ember ránéz a telefonjára, egy csomó appot lát. Amit nem lát, hogy a nagy részük mögött nyugdíjalapok pénze van. Pillantás a startupok világába egy szokatlan nézőpontból a TNT podcastban.
Jan. 05
4
Én ebbe soha nem egyeztem bele, ezt erőből vitték keresztül
Kolozsi Ádám, Stöckert Gábor
A tudományos kiválóságot a világban sokfelé megkérdőjelezi a középszer: Lovász László, az MTA elnöke az Index stúdiójában.
Dec. 22
2
Egy magyar gyerek tudása három évvel marad el egy kínaiétól
Hanula Zsolt, Kolozsi Ádám, Földi Gábor
Nálunk hősies tanárok küzdenek reménytelenül a közeggel, miközben Kínában a történelem legnagyobb oktatási innovációja zajlik. Mi van a PISA-eredmények mögött? Setényi János oktatáskutatóval beszélgettünk.
Dec. 08
3
Az átverés is irritál, de itt már beteg gyerekek életéről van szó
Kolozsi Ádám, Molnár Csaba
Az oltáskivezető szer blöff, az oxigénnel dúsított víz abszurd, de a magyar hatóságok nem lépnek érdemben: Fábián István kémikus az áltudományokról és a hülyeség jeléről.
Nov. 24
5
Egyre több a gyűlöletbeszéd Magyarországon
Bolcsó Dániel, Stöckert Gábor
Rejtőzködő bűnözőket is lebuktathat a saját nyelvhasználatuk. Az O1G és a parlamenti lófaszozás ugyanolyan káros a társadalomra. A TNT podcastban Ránki Sára bűnügyi nyelvésszel beszélgettünk.
Nov. 10
2
Mit tehetünk a propaganda ellen?
Hanula Zsolt, Dull Szabolcs
Olyan, mint a reklám, csak ezerszer hatékonyabb, mert az ember zsigeri félelmeire játszik rá – a propaganda szociológiájáról beszélgettünk Dr. Virányi Péter reklámszociológussal a TNT új adásában.
Oct. 27
6
Az ember nem feltétlenül része a jövőnek
Bazsó Gábor, Juhász Edina
Rab Árpád jövőkutatóval beszélgettünk arról, hogy egyáltalán van-e jövőnk, amit kutatni lehet. Szó esett a robotapokalipszisről, az elmefeltöltésről, a klímaváltozásról és a digitális drogokról is.
Oct. 06
16
Minden nap, minden döntésünkkel befolyásoljuk az éghajlatváltozást
Molnár Réka, Hanula Zsolt, Kolozsi Ádám
Tud-e az egyszeri ember bármit tenni a saját lelkiismerete megnyugtatásán felül, vagy a klímaválság megoldása kizárólag a kormányok és óriáscégek felelőssége? Ürge-Vorsatz Diána klímakutatóval beszélgettünk.
Sep. 22
5
Kicsit csalódás volt a 482 km/órás tempó
Hanula Zsolt, Stöckert Gábor
A SpaceX Hyperloop-versenyének idei bajnokcsapatában az egyik kulcsember egy magyar egyetemista volt. Vele beszélgettünk a TNT podcast új epizódjában.
Sep. 08
6
Régen minden jobb lesz
Stöckert Gábor, Hanula Zsolt, Hernádi Levente, Lovas Gergő , Flachner Balázs
Pár nap, és itt a World of Warcraft Classic. A szerkesztőség egykori és mai WoW-függői podcastban beszélik ki, miért volt ez a világ legjobb játéka, és jó ötlet-e visszatekerni 15 évet a naptárban.
Aug. 25
7
Egyszer csak azt vesszük észre, hogy itt az armageddon
Nagy Attila Károly, Stöckert Gábor
Kiss László csillagásszal beszélgetve az augusztusi meteorzáporok ártalmatlan porszemeitől gyorsan eljutottunk a földi életet elsöprő kozmikus karambolokig.
Aug. 11
1
Vajon időben felébred-e az emberiség?
Molnár Csaba, Bazsó Gábor
Csányi Vilmossal, a nemzet etológusával migrációról, mesterséges intelligenciáról és génmódosítással beszédre bírható kutyákról beszélgettünk.
Aug. 01
10
A Facebook most tényleg a világ ura lesz?
Hanula Zsolt, Bazsó Gábor
Lehet-e még milliókat keresni a bitcoinon, mire lehet jó a blokklánc, és főleg: mi a fenét akar a Facebook a kriptopénzek világában? Erről beszélgettünk a TNT podcast negyedik adásában.
Jul. 14
12
Hol vannak a repülő autók, amiket ígértek?
Bazsó Gábor, Nagy Attila Károly
Podcastban vesézzük ki a repülésben várható vagy elmaradó forradalmi változásokat Sziroczák Dávid járműipari tervezőmérnökkel, műegyetemi kutatóval.
Jun. 23
4
100 éve kezdődött a Tanácsköztársaság
Stöckert Gábor, Kolozsi Ádám
Hogy juthattak Magyarországon hatalomra 1919-ben a kommunisták? Podcastban magyarázzuk el Kun Bélát és a vörösterrort Hatos Pállal és Csunderlik Péterrel.
Mar. 21
11
Mit kezdhetünk a rémálmainkkal?
Stöckert Gábor, Bazsó Gábor
Lehet-e tanulni álmunkban? Mennyire rontják az alvásélményt a kütyük? El lehet-e aludni nyitott koponyával? Igaz-e a bepisiltetős legenda? Minderre válaszol egy alváskutató induló tech/tudományos podcastünkben, a TNT-ben.
Mar. 10
12
bla bla