Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#Őrültech

Web RSS iTunes


Adások száma: 89

Utolsó adás: 2020-09-20 17:00:00

S03E07 - Kütyük kicsiny boltja
Ezen a héten az Őrültechben az Aliexpressen és Wishen kapható, filléres eszközökről beszéltünk. A srácok még be is vásároltak! ------- INTRO zene: Realecta Feat. CHED - Ambient
Sep . 20
1
Őrültech+ // Az olcsó az nem ilyen
Idén is vastagon fogott az Apple ceruzája, a héten bemutatták a legújabb kütyüket és árcédulájukat is – többek között erről beszélgettünk az e heti Őrültech+-ban. De kibeszéltük, mennyire állnak hadilábon a tudománnyal az amerikai elnökjelöltek és hogy jár-e szellemi jog egy állatnak.
Sep . 16
1
S03E06 - Herdáljuk a pénzt!
Ezen a héten az Őrültechben nem kis fába vágtuk a fejszénket: megpróbáltuk elkölteni Bill Gates összes pénzét. Ha azt hinnéd, hogy ez mégis könnyű vállalkozás, nagyobbat nem is tévedhetnél... ------- INTRO zene: Realecta Feat. CHED - Ambient
Sep . 13
1
Őrültech+ // Mi lesz veled, Huawei?
Újabb eszement eszközről derült ki, hogy – ugyan kis csalással, de – azon is lehet a Doomot játszani. Az e heti Őrültech+-ban ezen kívül még beszélgettünk az alvás idegi mechanizmusairól és hogy miért fontos ezekről tudni, valamint az átalakulóban lévő mobilpiacról.
Sep . 09
4
Őrültech+ // Mobilos fotón is ízös az étel
Már nem is annyira elrugaszkodott gondolat, hogy okostelefonnal készüljön fénykép egy könyvbe. Az e heti Őrültech+-ban Fabó Gergő, a Szeged Gasztrokönyve szerzője beszélt többek között arról, hogyan lehet akár májkrémes kenyeret is szépen fotózni.
Sep . 02
1
S03E05 - Viszlát, Internet Explorer!
Az Őrültech e heti kiadásában elbúcsúzunk az Internet Explorertől, amely sokak első internettel kapcsolatos élményét jelentette az elmúlt 25 évben. A mémek sztárját egy év múlva már a Microsoft 365 programok sem támogatják majd. ------- INTRO zene: Realecta Feat. CHED - Ambient
Aug . 30
7
Őrültech+ // Úton az olcsóbb Apple Watch
Az iPhone SE sikerén felbuzdulva az Apple elhatározta, hogy okosórájából is kiadna pénztárcabarátabb verziót. Az e heti Őrültech+-ban emellett megvitattuk a Google képzési reformját, valamint azt, hogy Indiában milyen termék mellé jár ingyen mobilnet.
Aug . 26
3
S03E04 - Scifi: mozivászonról a hétköznapjainkba
Az Őrültech e heti kiadásában vendégünk Márki Gábor Gedzo, a Mozizgatunk podcast műsorvezetője. Gedzóval olyan filmes scifi technológiákról beszélgettünk, amelyek egyre kevésbé tűnnek fikciónak, és nap mint nap közelebb kerülnek ahhoz, hogy megvalósuljanak. ------- INTRO zene:…
Aug . 23
5
Őrültech+ // Nekünk kell egy maszkpisztoly!
Ezen a héten az Őrültech+-ban rendkívüli üzleti javaslattal éltünk minden iPhone-on Fortnite-ozó felé. Emellett kiderült az is, hogyan kerülheted el, hogy a munkáltatód megfigyeljen, de bemutattuk azt is, hogyan működik a maszkot kilövő "fegyver".
Aug . 19
2
S03E03 - Félelem és reszketés az önvezető anyósán?
Az e heti Őrültechben a srácok az önvezető autókról beszéltek, hiszen Csongi nem mindennapi kutatásban vehetett részt. Tényleg küszöbön a teljes önvezetés, vagy Kittig még kell egy pár évtizedet várni? ------- INTRO zene: Realecta Feat. CHED - Ambient
Aug . 16
2
Őrültech+ // Jó reggelt, kedves Microsoft!
Lehet, hogy épp akkor voltak betegek az Apple illetékesei, mikor környezet órán az almát és a körtét tanították nekik – erről beszéltünk az e heti Őrültech+-ban. Beszámoltunk arról is, hány floppy kell egy Boeing 747-es frissítéséhez, valamint a kései ébredő Microsoft terveiről.
Aug . 12
5
S03E02 - Okosotthonok: Automatizáció terén határ a csillagos ég
Az e heti Őrültech epizódban Zsák Péter Okosotthon Guru a beszélgetőpartnerünk. Péterrel átvettük, milyen módon okosíthatja bárki a saját otthonát, akár a már meglévő légkondiját, de arra is kitértünk, milyen kihívásokkal néz még szembe ez a terület. ------- INTRO zene: Realecta Feat. CHED - Ambient
Aug . 09
3
Őrültech+ // Persze, hogy nem a Crew Dragonról beszélünk
Az Őrültech+-ban szinte csak azokról az emberekről beszéltünk, akik miatt nem lehetnek szép dolgaink. Meg persze arról, milyen pici, ám fontos lépésekkel zakatolunk az emberes bolygóközi küldetésekkel.
Aug . 05
4
Őrültech S03E01 - Digitális emberek: szenzációs és megdöbbentő
Az Őrültech 3. évadának nyitóepizódjában Dönczi Richárddal, a Hybri nevű szolgáltatás ötletgazdájával beszélgettünk arról, milyen lehetőségek rejlenek a digitális emberek létrehozásában. Eljön a nap, mikor egy CEO-t leprogramoznak, hogy inkább ő válaszoljon az újságírók kérdéseire? ------- INTRO: Zene:…
Aug . 02
2
Őrültech+ // Ananászlevélen Minecrafteznek az UFO-k
Agyeldobós epizóddal érkezik az Őrültech+ még mielőtt bedurrantanánk a 3. évadót. Minecraftben játszható Doomról, ananászból épített drónról és a csukódó és újra megnyíló UFO-aktákról beszélgettünk ezen a héten.
Jul . 29
2
Őrültech+ // Büszkeségünk, a Puli
51 éve szállt ember először a Holdra, az égitest a magyar űrtechnológia aranyoskájának, a Pulinak is az úticélja. A Pacher Tibor vezette csapat megnyerte a NASA versenyét, bíznak benne, hogy vízérzékelő szenzoruk 2022-ben segítheti az ügynökség munkáját a Hold felszínén. A Puli Space Technologias-zal…
Jul . 22
3
Őrültech+ // Mosógépszerelőként a műtőasztalon felébredni
Oroszországban már rájöttek, hogyan lehet tökéletesíteni az ügyintézést: humanoid robot állítja ki az erkölcsi bizonyítványt – beszéltük meg az e heti Őrültech+-ban. Arra is kitértünk, Elon Musk Neuralink vállalata hogyan kerülhet képbe ezzel összefüggésben. És az is kiderült, melyik konzolt lehet majd…
Jul . 15
1
Őrültech+ // Kiakadtunk a posványos TikToktól
Az Őrültech+ e heti epizódjában beszámoltunk arról a projektről, melyben három vidéki egyetem egyesíti erejét, hogy bizonyos betegségek halálozási arányát csökkentsék. Ezen kívül megvitattuk Donald Trump azon ötletét, hogy a TikTokot el kellene tüntetni a Föld színéről, illetve azt is, hogy miért hasznos,…
Jul . 08
3
Őrültech + // Csak nem hánynánk szét a világűrt. Vagy de?
Ezen a héten az Őrültech+-ban egy nagyszerű, nemzetközi sikereket halmozó alkalmazásról, a Shapr 3D-ről számoltunk be, de megvitattuk a Facebook parizernyi tömegű VR-szemüvegét is. Ismeretlen vizekre is eveztünk, hiszen megjelent az első világűr illatú parfüm, mi meg nem győzünk rendelni belőle.
Jul . 01
3
Őrültech+ // Upgrade-el az alma a fájától
Csillagokat látunk még mindig az Apple elmúlt napokban megjelent híreiről, az Őrültech+-ban pedig megmagyaráztuk, miért van értelme az olyan felületek és megoldások fejlesztésének, amit a Windows és az Android már régen megvalósított.
Jun . 24
1
Őrültech+ // Hülyének is megéri az új PS
Bejelentették a PlayStation 5-öt, mi pedig az e heti Őrültech+-ban megbeszéltük, miért van vagy nincs értelme ennyit költeni rá. De ezen kívül megvitattuk azt is, hogy ha a falnak füle van, akkor a villanykörtének mije, Elon Musk pedig visszatérő vendégként szerepelt ezen a héten.
Jun . 17
2
Őrültech+ // Nevess velünk az 5G-ellenzőkön!
Ezen a héten az Őrültech+-ban a klímahasználat nem csak környezet-, de pénztárcakárosító hatásairól, valamint az 5G-ellenző Youtube-professzorokról dumáltunk. Emellett öt családi ház- és repülő méretű aszteroida szágult el a Föld mellett, de pánikra semmi ok!
Jun . 10
5
Őrültech+ // Már a háttérképben sem bízhatunk
Az e heti Őrültech+-ban bemutatunk egy háttérképet, amit biztosan ne állíts be az Androidos telefonodon! Kibeszéltük ezen kívül az amerikai rendőrök adását meghekkelő appot és a mesterséges intelligánciára váltó szerkesztőségeket.
Jun . 03
2
Őrültech+ // Szabadlájk, szabadszerelem a Spotify-on
Hazugság-plecsnit kapott Donald Trump, emiatt újra elborult az agya az USA elnökének – erről beszélgettünk az e heti Őrültech+-ban, valamint a helyalapú képernyőzárról a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében, és arról, hogy a Spotify-on végre akármennyi zenét hozzá lehet adni a gyűjteményhez.
May . 27
4
Őrültech + // Pacman maszk lesz a dresscode
Távirányítható, sőt, automatán nyitható szájmaszkról beszélgettünk az e heti Őrültech+-ban. De beszéltünk arról is, hogy mikroszkopikusan ott lesz hamarosan a Marson Csongi, mármint a neve, és megbeszéltük, milyen képet látott fél Európa csütörtökön.
May . 20
4
Őrültech+ // Lemész a parkba és megugat a robotkutya
Ezen a héten az Őrültech+-t csupa érdekes kütyüvel töltöttük meg, amiket a koronavírus hívott életre. Robotparkőrkutya, okoskarkötő és önfertőtlenítő kilincs. Az is kiderült a héten, milyen sokat számít két milliméter, ha az Apple-ről van szó.
May . 13
0
Őrültech+ // 2 gigawatt? Magasságos!
Ezen a héten az Őrültech+-ban a repülési élményt alapjaiban megváltoztató, a fertőzésveszélyt csökkentő megoldásról, illetve a sivatagban épülő 2 gigawattos, óriási napelemparkról dumáltunk. Befutott a legújabb Assassin's Creed játék előzetese is, melyet egy magyar cég jegyez.
May . 06
5
Őrültech+ // Kinek mekkora fér a kezébe?
Ezen a héten az Őrültech+-ban kiveséztük az új iPhone-okat, amelyek közül az SE-t magasztaltuk az egekbe. Megbeszéltük, hogy miért jó, ha rögtön Linux-szal jön ki egy laptop, de az Űrgolyhók legújabb epizódjáról is beszámoltunk.
Apr . 29
2
Őrültech+ // Mamám is tud már cseten bankolni
Nem is annyira elrugaszkodott gondolat a chaten való bankolás, már prototípus is létezik rá. Erről beszélgettünk Bayrak Yusuffal, a RoboRobo csapatának vezetőjével.
Apr . 22
0
Őrültech+ // Legalább atomkatasztrófa nincs
Már az űrből is látszik a Csernobil közelében tomboló erdőtűz. Erről beszélgettünk az e heti Őrültech+-ban, továbbá a lélegeztetőgépet működtető filléres számítógépről és a matuzsálemkorú kódról, mely meghatározza a mindennapjainkat.
Apr . 15
4
Őrültech+ //Ragályosabb az ostobaság a koronavírusnál
5G-n terjedő koronavírustól rettegnek a britek – erről beszéltünk az Őrültech+ e heti adásában. Kibeszéltük a kényelmes szájmaszkot, a kukkolható Zoomot és a csendben talán mindent halló szeizmológusokat.
Apr . 08
3
Őrültech+ // Nem kíméli a koronavírus a turizmust
Bizonytalan a turizmus jövője mind magyar, mind nemzetközi szinten – erről Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség elnöke beszélt az Őrültech+ e heti epizódjában.
Apr . 01
8
Őrültech + // Home-office-cast
Az Őrültech+ e heti kiadásában a koronavírus ellen hálózattal való küzdelemről, valamint a Facebook és az Instagram módosításairól beszélgettünk. Plusz az Őrültech egyike reménytelen harcot vívott...
Mar . 25
2
Őrültech+ // Szabad viccelni a koronavírussal?
Ezen a héten az Őrültech+ rendhagyó módon csakis a koronavírussal foglalkozik. Hogyan legyünk higgadtak? Mivel érdemes foglalkozni és mivel nem? Hogyan töltsük az időt a négy fal között? Mindenről beszéltünk a téma kapcsán.
Mar . 18
5
Őrültech + // Nintendo PS-t csak őstermelőtől!
Legfrissebb Őrültech+-unkban a Nintendo és a Sony őskonzoljáról beszélgettünk. Örültünk és sopánkodtunk, miután a Youtube elkezdte törölni az összeesküvés-elméletes videókat, majd arról is beszámoltunk, hogyan hallgatnak a kutyák az emberre.
Mar . 11
1
Őrültech + // Konyha-mesterséges intelligencia
Az e heti Őrültech+-ban arról az egyetemistáról beszélgettünk, aki nem kocsmahivatalban fedezett fel 17 bolygót, továbbá az egyszer használatos műanyagok betiltása kapcsán vetettük föl aggályainkat és kérdéseinket. Emellett azt is kifejtettük, majd akkor kezdünk el rajongani a tanuló algoritmusokért,…
Mar . 04
6
Őrültech + // 24 karátos Tik-Tok
Aktuális Őrültech+ epizódunkban beszélgettünk a svéd e-valuta törekvésekről, a Tik-Tok influencerek brutális hirdetési tarifáiról és arról, Csongi lehalkítja-e a zenét, hogy jobban lásson tolatás közben.
Feb . 26
4
Őrültech+ // Sms-ezz átutalással!
Ezen a héten világra szóló ötlettel érkezik az Őrültech+, melyben kiveséztük a bölcs hangyákat, magasztaltuk Kínát és az ottani techcégeket, illetve azt is elmondtuk, mit csinálnánk űrturistaként.
Feb . 19
2
Őrültech+ // Ne legyél olyan, mint Gyula!
E heti Őrültech+-unkban beszéltünk a Facebook meghekkelt közösségi média fiókjairól, illetve egy váratlan Apple-kritikáról.  Szót ejtettünk Gyuláról is, akin nagyon kifogott a Netflix próbaideje, Oscar bácsi meg nem gyütt.
Feb . 12
3
S02E12 - Ahelyett, hogy egymást nyomogatnánk
Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal és Podani Kriszti pszichológussal búcsúzunk az Őrültech 2. évadától.  A befejezésről és a jövőről mindent megtudhattok ebben az epizódban.
Feb . 08
4
Őrültech+ // Lobog a szélben a szélzsák!
Szélviharban sem maradhat el az Őrültech+: ezen a héten rajongtunk a nagy Google Maps hekkelésért, továbbá reagáltunk a kommentekre és az év bejelentésével érkeztünk.
Feb . 05
4
S02E11 - NASA hekkelés teletexten
Ezen a héten az Őrültechben a legviccesebb, vagy éppen legidegesítőbb filmes baklövéseket szedtük szét. A kaputelefonnal hekkelő zseniktől kezdve a fizika törvényeire fittyet hányó moziélményekig szinte mindenről szót ejtettünk.
Feb . 01
8
Őrültech+ // A Fekete Mamba
Ezen a héten a nagy Lightning töltő dilemmáról beszélgettünk, továbbá egy remek, életmentő kezdeményezésről és fifikás diákokról.  Kobe tragikus távozásáról is szót ejtettünk, és arról, mit tanít nekünk a Mamba.
Jan . 29
3
S02E10 - Csak a vezetés járt a fejemben! (vendégünk: Bessenyey Zoltán)
Bessenyey Zoltán autóversenyzővel beszélgettünk az e heti Őrültechben. BZ mesélt nekünk arról, hogyan vezethet és versenyezhet újra balesete után, milyen szellemi, fizikális és technikai átálláson esett túl mindössze egy év leforgása alatt.
Jan . 25
2
Őrültech+ // Űrkatona űrdzsungelben
Ezen a héten az Őrültech+-ban a magyar informatika szülinapjáról, valamint az IGTV hirtelen eltűnt gombjáról beszélgettünk. Az amerikai űrhaderő egyenruháján és a Facebook nagyon kellemetlen fordítási bugján pedig hangosan röhögtünk.
Jan . 22
2
S02E09 - Te kinél alterbankolsz?
Az e heti Őrültech témája nem más, mint az alternatív bankolás: nem csak a különféle szolgáltatók kapcsán próbáltunk elmélyülni a témában, de ezek hátrányait is felsorakoztattuk. Csak a Revolut ne járjon úgy, mint az Uber!
Jan . 18
7
Őrültech+ // Új űrverseny küszöbén
Hasbizsergetően jó hírekkel érkeztünk az e heti Őrültech+-ban az első Mars-utazás kapcsán, de szót ejtettünk a Chrome remek és az Instagram kevésbé remek újításáról is.
Jan . 15
4
S02E08 (vendégünk: Tőrös Balázs) - Többet ad a meccs a tévén
Tőrös Balázzsal, a Sport TV szakkommentátorával beszélgettünk az idei első Őrültechben. A Trash Talk műsorvezetője elképesztő technológiai előrelépésekről számolt be a sportközvetítések kapcsán, de szót ejtettünk arról is, milyen kütyükkel tartják magukat karban az élsportolók.
Jan . 11
2
Őrültech+ // Nem fogom megvenni
Eszeveszett lendülettel vágtunk bele 2020-ba az Őrültech+-szal is. Idei első extra kiadásunkban velünk volt a kénes ultrahosszú élettartamú akksi, a 10 másodperces fogmosás és a rémes gyerekkori emlékek, valamint a Bételgőz vagy (hogy is mondod te Csongi? :D), ami épp biztosan nem fog felrobbanni. …
Jan . 08
8
S02E07 - Karácsonykor is tudatosan!
Az évtized utolsó Őrültech epizódjából megtudhatjátok, mi fán terem a környezettudatosság az ünnepek alatt.  Vendégünk Eiler Judit, aki Costa Ricán eltöltött ideje alatt személyesen is megtapasztalta a bolygót sújtó műanyagkrízist, azóta pedig facebook csoportot is alapított #legyélmártudatos néven.
Dec . 21
3
Őrültech+ // Évtizedünk zip-fájlja
Keserédes epizóddal búcsúzik a 2010-es évektől az Őrültech+.  Beethovent utánozó AI-ról, bárki számára elérhető szupererős lézerről, 7 millió internettől elzárt emberről és az évtized legjelentősebb kütyüjeiről beszélgettünk.
Dec . 18
4
S02E06 - Jó játék a számológép
Tíz éves az Angry Birds, mi pedig kidumáltuk a kedvenc mobiljátékos élményeinket. Tudtátok, hogy Csongi szeretett számológépezni? Tartsatok velünk, hiszen a telefonjainkban is kutakodtunk egy kicsit és egészen elképesztő játékokra leltünk, de azt is megtudhatjátok, miért nem jött be a Pokémon Go egyikünknek…
Dec . 14
1
Őrültech+ // Óvakodj a Wishtől!
Mai Őrültech+-unkban a kínai-amerikai tech embargó újabb fejezete, majd egy hibás telefontöltő kapcsán említettük a Wisht.  Kiakadt a cukiságméterünk is: nem maradhatott ki Miguel, a karácsonyfát működtető elektromos angolna heti extrakiadásunkból.  Fellélegezhetnek az iskolások is, ugyanis…
Dec . 11
8
S02E05 - Mi is beszállunk a Kickstarterbe!
Jó dolog a crowdfunding, de mi most épp a vicces oldaláról közelítjük meg.  Tartsatok velünk ezen a héten, mert a legfurább ötletek közt kalauzolunk el benneteket!  Porondon a cicanyaló fésű, illetve az okosvágódeszkától kezdve az okoseszközök okos tárháza az okosvizespalackig. Tartsatok velünk,…
Dec . 07
0
Őrültech+ // Virtuális legelőn táplált tehenek
Embert küldünk a világűrbe! Az év magyar csillagászati híre kapcsán feltesszük a kérdést: kit küldjünk a világűrbe?  Az e heti Őrültech+-ból megtudhatjátok, Geri melyik gyümölcs élettani hatásairól képes bármikor tudományos előadást tartani.  Egy új-zélandi játékgyártó szabadságolásait is…
Dec . 04
1
S02E04 - Az a bizonyos Hang - vendégünk Méhes Gábor
Az év legkellemesebb hangú Őrültech vendége vándordíj helye már meg is van: ezen a héten Méhes Gábor, a Sport TV kommentátora a vendégünk.  Zümivel felidéztük, milyen volt annak idején Sydneyben olimpiai aranyat közvetíteni, továbbá azt is kiveséztük, hogyan lehet eligazodni ebben az iszonyatos…
Nov . 30
2
Őrültech+ // A Barátok közt-prófécia
Végre beteljesült a Barátok Közt jóslata, megkapjuk 64 magos procit, amivel valószínűleg e-mailezni is lehet majd!  De nem csak erről, hanem Elon Musk szerintünk csodálatos médiahekkjéről is dumáltunk egy sort az Őrültech+ e heti kiadásában. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok az első hibernációs…
Nov . 27
0
S02E03 - A Terminátor cuki kistesója
Időutazás nélkül is a jövőbe tekintettünk Szegeden: a harmadik SzeBIT nem csak azért volt izgalmas, mert mi is beszélhettünk a podcast műfajról, hanem mert egy humanoid robottal is megismerkedhettünk.  Számos izgalmas dolgot láthattunk, például embereket, akik az agyhullámukkal mozgattak tárgyakat,…
Nov . 23
0
Őrültech+ // Elhasaltunk :(
Hangszálak és húrok közé, valamint a közízlés arcára csaptunk a második Őrültech+-ban: minden rendben zajlott, a parkolóhelyek csücskében megbúvó Smartokról és a vécékagylók síkosságát biztosító bevonatról értekeztünk egészen addig, míg Geri kipróbálta azt az appot, amivel tömegoszlatásra alkalmas hangját…
Nov . 20
2
S02E02 - Elon Musk és a sci-fi már a spájzban
Startra készen állsz? Ezen a héten légkörön és jelenkoron túli beszélgetést folytattunk Szűcs Lászlóval, a Kecskeméti Planetárium munkatársával.  Terítéken a Hubble Űrtávcső, a csillagászati megfigyelések, illetve az űrutazás, igazán elgondolkodtató mélységben és informatív mennyiségben.
Nov . 16
6
Őrültech+ // 2+2= Despacito
Hétköznap sem kell Őrültech nélkül tengődnötök: ezentúl minden szerdán a legfrissebb érdekességekkel várunk benneteket. Az Őrültech+ első epizódjában a slágerré vált dalok titkairól, egy óriási és sajnos elég morbid telekommunikációs bakiról, valamint az idegesítő weboldalak kapcsán a már szeptemberben…
Nov . 13
3
S02E01 - "Ilyen álságos az ember." Vendégünk Zacher Gábor
Nem, a girlandokkal kidekorált üzlethelyiségek ellenére még nincs karácsony, mégis lehet örülni, hiszen a mai nap nem csak azért izgalmas, mert indítjuk a második évad lavináját, hanem azért is, mert első epizódunk vendége Zacher Gábor toxikológus. Az ismert szakembert arról kérdeztük, hogyan jönnek…
Nov . 09
9
Őrültech S01 E27 - Vége van.
Hogy miért? Csak fülelj. Minden infó itt.
Sep . 14
3
Őrültech S01 E26 - Frankenstein vs. Terminátor
Újra tematikus epizóddal érkezett az Őrültech: a szavazataitok alapján ezen a héten a mesterséges intelligencia van terítéken. Vendégünk Erdős István, a Debreceni Egyetem jogászhallgatója, aki a mesterséges intelligencia által felvetett jogi kérdésekkel foglalkozott OTDK dolgozatában. Kísérletet tettünk…
Aug . 31
4
Őrültech S01 E25 - Ki az öregebb?
Egyelőre kudarcot vallott kísérlettel érkeztünk a 25. Őrültechben a Facebook legújabb botránya kapcsán. Tartsatok velünk ezen a héten, mert nosztalgikus, vagy éppen keserédes nosztalgiavonatozásban lehet részetek, hiszen a napokban a legrégebb óta működő webcamot lekapcsolják, mi pedig többek közt szót…
Aug . 24
0
Őrültech S01 E24 - A hűtőszekrényről posztolva
Ha azt hitted, csak Chuck Norris tud hűtőről posztolni, óriási tévedésben vagy: egy tinilánytól a szülei nem bírtak elég eszközt elvenni ahhoz, hogy ne internetezhessen. A héten akár arra is szavazhattok Facebook-oldalunkon, hogy a mobil/internetfüggőségről dumáljunk-e a következő tematikus részünkben. …
Aug . 18
0
Őrültech S01 E23 - Hasta la VISTA!
Felültünk a nosztalgiavonatra: kiveséztünk, hogy melyik a kedvenc Windows operációs rendszerünk, valamint azt, hogy melyiktől borsódzik a hátunk akár 10 év távlatából is. De baljós jeleket is felfedeztünk: egy mesterséges intelligencia akár a T-1000-es kifejlesztéséhez alkalmas áttöréssel állt elő.…
Aug . 10
0
Őrültech S01 E22 - Majdnem kilöttyent
Sörhabos epizódunk utóéletéből felocsúdva a huszonkettedik Őrültechben kiveséztük, mennyire baromság az, hogy a TikTok telefont akar piacra dobni.  Emellett bankolási és netflixelési, vagy éppen anti-netflixelési szokásainkat is kitárgyaltuk, de Geri azt is bevallotta a Balaton kapcsán, hogyan…
Aug . 03
0
Őrültech S01 E21 - Túlélte, mégis meghalt
Rend- és sörbontó epizóddal érkeztünk a héten. Természetesen az 51-es körzet lerohanása mellett mi sem mehettünk el szó nélkül, de kiveséztük a KLM arcpirítóan morbid tájékoztató anyagát is. Mindemellett részeges emberhez méltóan jól bemérgeltük magunkat a munkahelykeresésen, illetve a Cinema City legújabb…
Jul . 27
0
Őrültech S01 E20 - A Sas landolt
"Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek." – hangzott el a Földtől több mint 360 ezer kilométerre Neil Armstrong szájából 50 évvel ezelőtt. Persze mi jól tudjuk, direkt úgy szervezték az Apollo–11 legénységének landolását a Holdon, hogy éppen a huszadik Őrültech-kel egy napon legyen…
Jul . 20
0
Őrültech S01 E19 - Alexa, play Despacito!
Rossz hírünk van azoknak, akiknek nincs Spotify előfizetésük, mert a Youtube elkezdte tiltani azokat a weboldalakat, ahonnan zenét lehetett letölteni a videómegosztóról. Amellett, hogy erre magyarázatot kerestünk, kiveséztük az Amazon Alexa bizarr memóriáját a 19. Őrültechben és mi inkább eltántorodtunk…
Jul . 13
0
Őrültech S01 E18 - Szkafander
Nem akármilyen túrát ejtettünk az immár nagykorú Őrültechben, hiszen a 18. podcastben megjártuk a Holdat és a Marsot is, utóbbin ráadásul még egy szál cigit sem kértek buszjegyre. Mindemellett kibeszéltük azt is, milyen drámai hatásokat fejt ki rajtunk, hogy nem Whitney Houston van a Több mint testőr…
Jul . 06
0
Őrültech S01 E17 - Chatbotok: vendégünk Yusuf Bayrak
Rendhagyó résszel érkeztünk, hiszen az Őrültech 17. epizódját egy speciális informatikai témának, a chatbotnak szenteltük. Vendégünk Yusuf Bayrak, a Zalehy ügyvezető-tulajdonosa, akivel arról beszélgettünk, mit köszönhet Alekosznak, illetve mit érdemes az IT ezen izgalmas területéről megtudni. Tartsatok…
Jun . 29
0
Őrültech S01 E16 - Milyen Feri!
Csupa móka és kacagás, arcpirító matematikai bakik a tizenö... HATODIK Őrültechben!   Jól szórakoztunk egy szórakozott fotóson, aki nem tudja kezelni Macbookját, de kibeszéltük a sokakat érintő Facebook letiltásokat is.   Kiderült többek közt az is, hogy Csongi nem tudja, milyen Feri. …
Jun . 22
0
Őrültech S01 E15 - Idiotizmus?
Werk: "De fölkúrtam magam!" - hangzott el Csongi szájából a felvétel szünetében. Megosztó, eddig sosem tapasztalhatóan felforrt agyvizű podcastünkben ugyanis az oltásellenes és a klímaváltozás-tagadók kerültek a srácok verbál-célkeresztjébe. Tartsatok velünk Facebookon és Instán is, és ha tetszett az…
Jun . 15
0
Őrültech S01 E14
Az eddigi rekordtartó 14. Őrültech adásban még sosem beszélgettünk annyi témáról, mint korábban. Terítéken: – az Apple mémgyáros díjszabása, – a Youtube vérnyomás emelő marketingje, – a Spotify legújabb funkciói, – és a Csernobil című sorozatról is szót ejtettünk. Mindemellett arról is hírt adtunk,…
Jun . 08
0
Őrültech S01 E13
Hiánypótló interjúval érkezett a legújabb Őrültech, melyben a HVG Tech rovatvezetőjét, Balogh Csabát faggattuk arról, miért érdemes mindenkinek lenyugodnia a 3,14csába a Huawei kapcsán... Vagy nem! Emellett eddig sosem látott, de nem is hallott szakmai vitába elegyedtünk egy Motorola telefon kapcsán!…
Jun . 01
0
Őrültech S01 E12
Te vékony, vagy vastag tésztával rendelnél 23 milliárd forintért két pizzát?  Erről is dumáltunk, illetve fültanúi lehettek Csongi őszinte megdöbbenésének, hogy létezik egy prototípus az egy kilóra, ami most már nem úgy egy kilós, mint előtte. De mi is ez? Az e heti, tizenkettedik Őrültechből minden…
May . 25
0
Őrültech S01 E11
Megkísérelte a Youtube a saját Spotify-át lefejleszteni, mi pedig miszlikre aprítottuk a végeredményt a legfrissebb Őrültechben.  De megkapta a magáét a Tesco öncsippantós vásárlása és egyébként minden más technikai megoldásuk. Ennek ellenére egy cipőmárka innovációjáért egyenesen rajongtunk! Ha…
May . 18
0
Őrültech S01 E10
A beluga bálnák telefonhasználati szokásáról, valamint egy kézírást imitáló robotról beszélgettünk.  De hogy került egy podcastba Daenerys Targaryen és a Barátok Közt? Mi értelme van annak, hogy "iszik egy falatot"? A jubileumi tizedik Őrültechből megtudhatjátok! Ezen kívül egy új rovattal is jelentkezünk,…
May . 11
0
Őrültech S01 E09
Az Őrültech legújabb részéért megnyomni a play gombot csak egy percbe telik, minden másra ott van a Mastercard. Ezen a héten ismét vendéggel jelentkezünk, hiszen Barabás Lászlót, a Tech2.hu főszerkesztőjét faggattuk az előző részben felvezetett elektronikai hulladékkezelés kapcsán, valamint kiveséztük,…
May . 04
0
Őrültech S01 E08
 Izzítjuk az orkánszerű tapsvihargenerátort, hiszen az e-heti Őrültechben szót ejtünk arról, hogy a jövő nem az önbefűzős cipőé, hanem a környezetkímélő ragacsmentes lépőé. Tartsatok velünk, ugyanis évtizedeken átívelő időutazásban vehettek részt, ha a Google Earth különleges funkcióját kipróbáljátok!…
Apr . 27
0
Őrültech S01 E07
Tudjuk, hogy már tűkön ülve vártátok az aktuális Őrültechet! Ezen a héten is vendéggel vártunk benneteket, Hődör Gábor asztrofotóssal beszélgettünk arról, hogy mitől olyan nagy szám a homályos narancssárga paca.   Ha van felesleges 2 ezer dollárod, megtudhatod, miért ne a Samsung összecsukható…
Apr . 20
0
Őrültech S01 E06
A hatodik Őrültechben a földönkívüli élet kérdésein méláztunk el, de egy dán falu rendhagyó turisztikai látványosságát is megvitattuk.  A prófécia szerint ez volt az az epizód, melyben Gerinek el kellett mondania, hogy hogyan járt pórul az USB nem biztonságos eltávolítása miatt és milyen hosszútávú…
Apr . 13
0
Őrültech S01 E05
Rohamtempóban dübörög az Őrültech, hiszen ezen a héten már a HVG Tech rovatában is felbukkanunk. Ha te is becsatlakoznál a srácok elkeseredett kísérletébe, hogy megértsék: mi fán terem a bitcoin, vagy tudni akarod, hogy a techkibic Geri milyen viszonyban áll a Bud Spencer fanatizmussal, illetve mire…
Apr . 06
0
Őrültech S01 E04
Tudtátok, hogy a MÁV-ban és az Őrültechpben a P betű a pontosság jele?  Az e heti adásunkban többek közt egy kudarcba fulladt történelmi jelentőségű űrsétáról, és a bársonyos hangú okostelefonos asszisztensekről is beszélünk.  Ha szeretnéd tudni, hogy mi az, amit még mi sem tennénk meg 5 millióért,…
Mar . 30
1
Őrültech S01 E03
Sajnos svájci tudósok még nem tesztelték a sajtérlelést az Őrültechre, de a harmadik epizódunkból te is megtudhatod, melyik zenei műfajtól lesznek a legízletesebbek a gurigás tejtermékek.  Csak egy gombnyomásra vagy, hogy megtudd: Csongi mitől kezd el road ragelni, valamint Geri kit hallott tőle…
Mar . 23
0
Őrültech S01 E02
Le lehet nyugodni a 3,14csába, már hallható a második rész! Ezen a héten légitársaságot vezető kissrácról, a reggeli ébredésről és a Jackot övező botrányról is beszélgettünk a mindig fantasztikus Csongor vezetésével, akit lányos zavarát kinőve most már Geri mert is felkonferálni. Ha érdekel, hogy miért…
Mar . 16
1
Őrültech S01 E01
Nagyon vártuk, és végre itt az első rész! Egy rövid bemutatkozás után már az egekbe repülünk több szempontból, érkezik egy új fajta mobilnetezési lehetőség, sőt több ezer évre is visszatekintünk. Hogy miért? Kattints, megérkezett az Őrültech! Facebook / Instagram: @orultech
Mar . 09
1
bla bla