Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#Fülke: a HVG Online közéleti podcastja

Web RSS iTunes


Podcast by hvg.hu


Adások száma: 193

Utolsó adás: 2021-10-23 05:00:12

"Nem biztos, hogy október 23. mindig nemzeti ünnep marad" - Rainer M. János a Fülkében
hvg.hu
A Fülke vendége Rainer M. János Széchenyi-díjas történész, az 1956-os Intézet volt főigazgatója. Értünk-e még bármit a 65 évvel ezelőtt történtek valódi üzenetéből? Felülírták-e a 2006-os események 1956 emlékét. És szükség van-e egyáltalán emlékezetpolitikára? Meghökkentő válaszok.
1
Hajdu Gergo
hvg.hu
Hajdú Gergő, az előválasztást lebonyolító civilszervezet, az aHang kampányigzagatója szerint elképzelhetőek kisebb fennakadások az előválasztásban, ha a Karácsonyt támogató aktivisták felállnak.
0
Kuncze Gábor a Fülkében
hvg.hu
A Fülke vendége Kuncze Gábor, akivel az előválaszás első fordulójának az eredményeiről beszélgettünk. Szóba került még a síkfutás, az okos nők mögötti hülye férfiak és az SZDSZ nyomai a szavazólapokon. Tartsanak velünk!
1
Fülke: "Nem a migrációról és nem is a klímáról szólnak a német választások"
hvg.hu
Véget ér-e Merkel távozásával a merkelista Németország időszaka? Hogyan alakul majd a magyar-német viszony, ha a zöldek kapják a külügyminiszteri posztot? Miért hiszik sokan még ma is azt, hogy a Harmadik Birodalom nem szűnt meg? A Fülke vendége Diseri Dóra, a Deutsche Welle magyarországi szerkesztőségének…
0
Fülke: "Aki képes megölni a gyerekét, az végtelenül egoista"
hvg.hu
Csak a saját érdekeit tartja fontosnak és nem szereti a gyerekét, aki képes elvenni az életét. Spronz Júliával a dunakeszi családgyilkosságról beszélgettünk.
0
Virovacz
hvg.hu
A mai adásban Virovácz Péterrel, az ING Bank makroelemzőjével beszélgetünk arról, tényleg megtörténik-e a jelentős minimálbéremelés és milyen következményekkel járhat. Várható-e a csődhullám, vagy elbocsájtások a megemelkedett munkavállalói kiadások miatt és mit szól majd mindehhez a jegybank?
1
Fülke: Sikeres nyár és bődületes munkaerőhiány a vendéglátásban
hvg.hu
A mai vendégünk Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, akivel arról beszéltünk, hogyan konvertálhatóak az idei nyár sikerei a szállásadói és vendéglátó szektor jövőjébe. Drasztikus, vagy brutális a szektort elhagyó munkaerő létszáma? Miért jó, hogy itthon nyaraltunk? Tartsanak…
0
Fülke: Összeomlás várható a közoktatásban, ha nem változik semmi
hvg.hu
Akár a gyerekek 60 százaléka is a robotizálás áldozata lehet a munkaerőpiacon pár éven belül, ha nem oldódik meg a magyar közoktatás számtalan válságtünete. A tanárhiány sok helyen már most érezteti a hatását, amikor szakképzetlen munkaerővel töltik be a réseket az iskolákban. A Fülke vendége Totyik…
1
Fülke: És akkor kiderült, hogy a vendéglátóm tálib
hvg.hu
Ezen a héten Belényi Dániel globális túravezető, az Útikalauz modern nomádoknak című könyv szerzője a vendégem, aki többször dolgozott és turistáskodott is Afganisztánban az elmúlt évtizedekben. Mit szólt, mikor a vendéglátójáról kiderült, hogy tálib? Találkozott-e afgán nőkkel? Léteznek-e egyáltalán…
1
Fülke: A lengyel kormány bosszúja
hvg.hu
A héten a Fülke vendége Domány András, a HVG munkatársa, akivel arról beszélünk, miért lehet annyira fontos a lengyel kormánynak elhallgattatni az utolsó független tévécsatornát, hogy még a kisebbik kormánypárt és az Egyesült Államokkal ápolt jó viszonyt is beáldozták érte. Képes lehet egyáltalán profitálni…
0
Fülke: Hol csúszott el 77 milliárd forint?
hvg.hu
Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány elnöke a Fülkében beszélt arról, milyen kiválasztási folyamaton esett át a konzorcium, amelynek már nem is vezetői, csak tagjai, de a kormánynak úgy látszik még így is szúrta a szemét az alapítvány.
0
Fülke Tokióból: "Nézők nélkül nincs katarzis"
hvg.hu
Ünnepi hangulatról szó sincs a zártkapus játékokon, de a feladattal, hogy megmentsék az olimpiák jövőjét, egyelőre nem állnak rosszul. Erről is beszéltünk a hvg.hu közéleti podcastjában, a Fülkében a Tokióból jelentkező Horn Andreával. Ahogy arról is, hogy a sportolók mentális egészsége lehet-e a közeljövő…
0
Fülke: A hatvanpusztai Orbán-birtok kulisszatitkai
hvg.hu
A hatvanpusztai Orbán-birtokon zajló építkezés részleteit a HVG360 részleteiben feltárta, az oknyomozó riport egyik résztvevője azonban most a helyszíni nyomozás részleteiről is beszámol.
3
Fülke: Lakásmaffia Óbudán
hvg.hu
Gyanús haláleset, amatőr cetlik nagylelkű ajánlatokkal és rettegő idősemberek. Óbudán több jel utal arra, hogy igen tevékennyé vált a lakásmaffia. A Fülkében utánajártunk, hogy egy-két felkapott esetről van-e szó, vagy rendszerszintű visszaélések előkészítéséről.
2
Fülke: "Vigalmi negyedet csinálnak a Városligetből"
hvg.hu
Budapest főtájépítésze szerint a vírushelyzet után tömegével ömlenek az emberek a közparkokba és ezzel nincs baj, de a tömegrendezvények nagyon gyorsan milliós károkat okozhatnak a városi zöldben. A legelésző juhnyájak ötletét szerinte félreértették, de ettől még komolyan gondolja.
2
Fülke: Az EB egy óriási kihagyott ziccer
hvg.hu
Hatalmas lehetőség lett volna ez Európa Bajnokság a budapesti turizmus újraindítására, de a kormány kihagyta ezt a lehetőséget - mondta Faix Csaba, a Budapest Brand Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.
0
Jocó bácsi a Fülkében: Olyan légkör kell az iskolába, hogy merjenek előbújni
hvg.hu
Balatoni Józseffel, vagyis Jocó bácsival beszélgettünk arról, hogyan hat majd az iskolai életre a kedden elfogadott jogszabály, amely tabusítja a homoszexualitás témáját.
5
Fülke: Bedugult a főváros - most mi lesz?
hvg.hu
Önmagában se a kerékpársávok, se P+R parkolók nem jelentenek megoldást a dugókra - Szalay Áronnal, a Közlekedő Tömeg Egyesület elnökével beszélgettünk.
2
Fülke: Kína - Szabad-e provokálni a sárkányt?
hvg.hu
Hogyan védheti meg a saját érdekeit Magyarország úgy, hogy közben élvezzük a magyar-kínai barátság előnyeit is? Matura Tamás Kína-kutatóval beszélgettünk a Fülkében.
7
Fülke: Mire jó, ha listázzuk a pedofilokat?
hvg.hu
Lux Ágnes gyerekjogi szakértővel kibeszéltük a kormánypárti képviselők által beterjesztett gyermekvédelmi csomag részleteit.
2
Fülke: Milyen Afganisztánt hagyunk hátra?
hvg.hu
A Fülkében Wagner Péterrel, a Külügyi Intézet vezető kutatójával beszéltünk a nemzetközi koalíció eredményeiről és a magyar honvédség jövőjéről.
1
Fülke: "Ami most történik, az hosszú távon is tragédia Izrael számára"
hvg.hu
Hirschberg Katalin, az izraeli mentőszolgálat mentőápolója, akivel megbeszéljük, miért lehet a mostani az elmúlt évtizedek legsúlyosabb konfliktusa az izraeliek és a palesztinok között.
5
Fülke: A választások körvonalai a költségvetésben
hvg.hu
Kovács Gábor, a HVG újságírója szerint látszanak a választások jelei a 2022-es költségvetésen
3
"Ezekkel a törvényekkel megpuccsolta az államot a parlamenti többség"
hvg.hu
Több mint 1000 milliárd forint állami vagyont szervezett ki a kétharmados parlamenti többség alapítványokba. Ezek részben az egyetemek fenntartói lesznek, de létrejött öt közalapítvány is. Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója szerint ez még a NER-ben megszokott vagyonmozgáshoz…
1
Gerendai Károly a Fülkében: Összeszorított foggal próbáljuk kibírni
hvg.hu
A teraszok már nyithatnak, de rengeteg hely zárva marad, sokan örökre. Tisztulni fog a piac, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy a jó éttermek megmaradnak, a rosszak pedig bezárnak. Inkább a kapcsolatok számítanak - mondta Gerendai Károly a Fülkében.
1
Bencze Ágnes: A postcovidosok krónikus fáradtságára nincs speciális gyógyszer
hvg.hu
A legutolsó adatok szerint a koronavíruson átesett betegek 30 százaléka szenved postcovidos tünetektől. Bencze Ágnes kardiológussal és belgyógyásszal beszéltünk a tünetekről és arról, mit lehet ellenük tenni.
7
Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Fülkében
hvg.hu
Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Fülkében by hvg.hu
7
Fülke: 300 ezer szülő van egyedül
hvg.hu
A Fülkében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője beszélt a gyereküket vírushelyzet idején is egyedül nevelő szülők helyzetéről.
2
EUrológus: "A Fidesz kikormányozta magát a senki földjére"
hvg.hu
A Fidesz kilépett az Európai Néppártból, ezzel a közösség elengedte a Fideszt, a magyar kormányt és részben az országot is - mondta a Fülkében Arató László, az EUrológus munkatársa.
5
Duda Ernő: Az emberi hülyeség is kellett hozzá, hogy ebből ekkora járvány legyen
hvg.hu
A koronavírus még csak most adaptálódik az emberi fajhoz, ezért még viszonylag hosszú időn keresztül megjelenhetnek jobban fertőző mutánsok, amelyek ellen esetleg a jelenlegi oltások sem védenek - mondta a hvg.hu podcastjában, a Fülkében Duda Ernő virológus, immunológus professzor, aki szerint ez 1-2…
8
Fülke: Szél Dávid pszichológus a karanténról
hvg.hu
Szél Dávid gyermekpszichológus beszél a karanténhelyzet túlélési praktikáriról a Fülkében.
0
Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"
hvg.hu
Hogyan épült le a jogállamiság az elmúlt 11 évben? Maradt-e még szabad, elfoglalható terület? Mi az igazsága a kormánynak abban, hogy alaptalanul vádolja a külföld? Ezekről beszélgettünk Krekó Péterrel, a Political Capital ügyvezető igazgatójával a hvg.hu közéleti podcastjában, a Fülkében.
6
Fülke: Hol jelölheti ki az állam a magánéletünk határait?
hvg.hu
A magánélethez kapcsolódó alapjogokról beszélgettünk az örökbefogadástól az eutánizáig Asbóth Mártonnal, a TASZ magánszéfraprojekt-vezetőjével.
4
Kende Ágnes a Fülkében: "Állandó oktatási reformban vagyunk"
hvg.hu
Kende Ágnes a Fülkében: "Állandó oktatási reformban vagyunk" by hvg.hu
5
Kovácsy Zsombor: Az az életszerű, ha egy oltóponton egyféle vakcina lesz
hvg.hu
Kovácsy Zsombor: Az az életszerű, ha egy oltóponton egyféle vakcina lesz by hvg.hu
1
DJ Infragandhi a Fülkében
hvg.hu
DJ Infragandhi a Fülkében by hvg.hu
1
Fülke: "Még léphet szintet a kampány durvasága"
hvg.hu
Bíró-Nagy Andrással, a Policy Solutions alapító-igazgatójával beszélgettünk a választási kampány durvulásáról.
4
Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér
hvg.hu
Csak az nem mindegy, mennyivel. A munkaadók hajlanak a 4 százalékra, a szakszervezetek nem engednek az 5 százalékból. A labda a kormány térfelén pattog.
2
Fülke: Ostrom után Washingtonban
hvg.hu
A Fülkében Nagy Gáborral beszélgettünk arról, valóban kiseprűzhető-e Donald Trump elnök a Fehér Házból még a hivatali idejének lejárta előtt.
8
Fülke: Máshogy iszunk a karanténban - Demetrovics Zsolt, addiktológus
hvg.hu
Nem feltétlenül iszik, vagy drogozik máshogy a magyar a karantén alatt, de a bezártság miatt romló lelkiállapot sok embernél súlyosabb függőséget idézhet elő. A leszokáshoz pedig mindenképp érdemes segítséget kérni. Demetrovics Zsolt addiktológussal beszélgettünk.
4
Mészáros Gergely pszichiáter a Fülkében: Ér azt mondani karácsonykor, hogy nem vagyok jól
hvg.hu
A mostani ünnepi időszak mindenkinek nehéz, mert ahhoz vagyunk szokva, hogy szabadon látogathatjuk a rég nem látott rokonokat. Mészáros Gergely pszichiáter szerint azonban a nehézség is az élet része, és a nehéz érzésekkel kapcsolatban is egy valami biztos: egyszer elmúlnak.
2
Mészáros Gergely pszichiáter a Fülkében: Ér azt mondani karácsonykor, hogy nem vagyok jól
hvg.hu
A mostani ünnepi időszak mindenkinek nehéz, mert ahhoz vagyunk szokva, hogy szabadon látogathatjuk a rég nem látott rokonokat. Mészáros Gergely pszichiáter szerint azonban a nehézség is az élet része, és a nehéz érzésekkel kapcsolatban is egy valami biztos: egyszer elmúlnak.
3
Fülke: Fordítva sül el a keresztény kultúrán alapuló értékrend szerinti nevelés
hvg.hu
A Társaság a Szabadságjogokért munkatársa szerint ugyanis még azokat is korlátozza, akik egyébként magukat kereszténynek vallják.
1
Fülke: Több éves előnyt kaphatott Orbán
hvg.hu
A Fülkében Gyükeri Mercédesz, a hvg.hu újságírója volt a vendégünk. Megkérdeztük, hogy a vétó-fenyegetés elvonulásával véget ért-e az adok-kapok legalább egy rövid időre, ki állhatott fel győztesen az asztaltól és beszélgettünk arról is, lehet-e Magyarország az új Nagy-Britannia, nem jó értelemben.
0
Lénárd Rita, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke a Fülkében
hvg.hu
A mai adásban Lénárd Ritával, a Magyar Orvosi Kamara alelnökével beszélgetünk arról, meghalhat-e bárki egy magyar kórház covid osztályán azért, mert túl sok beteg jut az orvosi személyzetre. Veszélyesebb hely-e a covid-osztály az intenzívosztálynál? Lesz-e tömeges elvándorlás az egészségügyből a járvány…
1
Fülke a QAnonról: Krekó Péter és Török Bernát
hvg.hu
Fülke a QAnonról: Krekó Péter és Török Bernát by hvg.hu
5
Fülke: Az unióban még mindig nem szoktak hozzá Orbán tárgyalási technikájához
hvg.hu
A magyar és lengyel államfő továbbra is kitart az uniós költségvetés és az újjáépítési alap vétója mellett, ha nem választják le arról a jogállamisági kritériumot. Mi lehet a vita vége? Mi történik, ha nem lesz hét éves uniós költségvetés? Miért szokatlan Orbán Viktor tárgyalási technikája, és milyen…
5
Az iparkamara már dolgozik azon, hogyan lehetne az iparűzési adót csökkenteni
hvg.hu
Nagy Elek, a BKIK elnöke a Fülkében azt mondta: olyan nagy a válság, hogy akár meghökkentő javaslatok is szóba jöhetnek. A BKIK-nak két forgatókönyve is van, ebből egyet továbbítanak majd Parragh Lászlónak.
1
Nagy Gábor a Fülkében: Legkésőbb december 14-én lesz elnöke Amerikának
hvg.hu
Az elektorok aznap szavaznak. Addig mehet a politikai purparlé.
2
Fülke: ha nem jön kormányzati segítség, a részmunkaidősöket ki fogják rúgni
hvg.hu
Már nem sokáig húzhatja a kormány, hogy ne nyúljon a zsebébe és segítse ki a budapesti turizmusból élőket, a K&H vezető elemzője szerint.
10
Csőbe húzta-e a miniszterelnök az orvosi kamarát?
hvg.hu
Nagyon meglepődött a kamara vezetése, amikor először meglátta az orvosi bérek emeléséről (is) szóló törvényjavaslatot. Azt pedig már egyenesen kritikán alulinak tartja a szervezet, hogy mindössze 3,5 órájuk volt a jogszabály véleményezésére.
8
Lantos Gabriella: Nem a kormány fogja bezárni a kiskórházakat, hanem az orvoshiány
hvg.hu
Nagyon komoly strukturális reformnak ágyazott meg az orvosok jogállásáról szóló, kedden elfogadott törvény, amit becsomagoltak egy béremelésbe - mondta a hvg.hu Fülke című podcastjában Lantos Gabriella egészségügyi szakértő. Március elején világosan látni lehet majd, hogy valójában mekkora ellátórendszert…
5
Ascher Tamás: "A kormány szándéka a leckéztetés"
hvg.hu
A kormány vagy a saját szélsőjobbjának akar kedvezni, vagy a klientúra azon részének, amely nagyon befolyásos ebben a pillanatban a jobboldalon - mondta Ascher Tamás rendező a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történtekről. Ascher az egyetemi autonómia megszűnése miatt szeptember 1-én felmondott.
9
Somody Imre a Fülkében: Be kell látni, hogy nem érjük utol az osztrákokat
hvg.hu
Vagyonát a Plussz pezsgőtablettával alapozta meg, még a rendszerváltás előtt. Szerette volna az oktatást és az egészségügyet is megreformálni, de belátta, nem megy. Ma vácegresi birtokán homoktövissel foglalkozik, és független önkormányzati képviselő. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, benne az…
10
Kolosi Tamás a Fülkében: Orbán most veri el a port az értelmiségen a választási vereségeiért
hvg.hu
A javak újraelosztása zajlik Magyarországon, gazdasági és kulturális értelemben egyaránt. A hatalom klientúrát épít, ennek egy fejezete a Színház- és Filmművészeti Egyetem einstandolása. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, amelynek vendége ezúttal Kolosi Tamás, a TÁRKI alapító elnöke, a Líra Könyv…
10
Almási Tamás, filmrendező: "Egy úthenger elindult, de előtte még sárral megdobáltak bennünket"
hvg.hu
A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szerint nagyon nehéz megérteni, hogy miért ömlött az egyetem tanáraira irdatlan mennyiségű vád, aminek nagy része minden alapot nélkülöz.
7
Almási Tamás, filmrendező: "Egy úthenger elindult, de előtte még sárral megdobáltak bennünket"
hvg.hu
A Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára szerint nagyon nehéz megérteni, hogy miért ömlött az egyetem tanáraira irdatlan mennyiségű vád, aminek nagy része minden alapot nélkülöz.
10
Palotás János: "Ismerek jó pár NER-vállalkozót, de tanácsot soha nem adok nekik"
hvg.hu
Az ismert üzletember ugyanakkor cseppet sem neheztel azokra a vállalkozókra, akik olyan céget hoztak létre, ahol a mindenkori hatalom a megrendelő.
12
Hont András a Fülkében: "Semmi köze a Fidesz legyőzésének ahhoz, hogy az ellenzék mit csinál"
hvg.hu
Mit kellene csinálnia az ellenzéknek, miben volt igaza Orbán Viktornak - erről szól a hvg.hu eheti közéleti podcastja, a Fülke, melynek vendége Hont András volt. A beszélgetést péntek kora délután, a "satu" részleteinek bejelentése előtt rögzítettük.
12
Fülke: Sikerülhet megdönteni Lukasenkát
hvg.hu
Sok múlik a hétvégi tüntetéseken.
11
Annyian vannak a Balatonnál, hogy van, aki autóban, az útszélén éjszakázik
hvg.hu
Sok esetben a járványügyi óvintézkedésekre is fittyet hányva nyaralnak az emberek a Balatonnál. Az ottani települések rég láttak ekkora érdeklődést a tó iránt. Kérdés: az idei tapasztalatok alapján lesz-e jövőre is turistaroham a Balatonnál.
8
Fülke: a gödi polgármester elmondta, hol hibázott
hvg.hu
Balogh Csaba a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, ha lesz időközi önkormányzati választás a városban, újra elindul a polgármesteri posztért, és az itt kijelölt különleges gazdasági övezet ellenére is úgy gondolja, hogy a helyiek ismét megválasztanák. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
9
Az Indexről a Fülkében: Orbán mérhetetlen cinizmusa mutatkozik meg a történtekben
hvg.hu
Tudatos támadássorozat vezetett odáig, hogy az Index szerkesztősége szinte egy emberként mondta azt, hogy elég volt, felállnak és távoznak a laptól. Erről szól a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja a héten.
18
Pulai a Fülkében: Deresre akarják húzni Orbánt Európában
hvg.hu
Csak még nem tudták, még jött el az ideje – állítja a Publicus ügyvezető igazgatója. Orbán szerinte műanyag karddal ment Brüsszelbe, de összejött egy döntetlen. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
11
Enyedi Zsolt: Az irány egyértelmű, az autokrácia felé teszünk lépéseket
hvg.hu
A CEU leköszönő rektorhelyettese szerint az egyetemnek azért kellett távoznia, mert a kormány őket is betolta az ellenségek sorába.
9
Pálinkás József: Itt az ideje, hogy a vagyonosabb emberek rájöjjenek, van társadalmi felelősségük
hvg.hu
Az MTA volt elnöke nem tudja, hogy mikor szüntetjük meg az esztelen politikai szembenállást, azt viszont tudja, hogy rajtunk is múlik, „hiszen van egy szavaztunk.” A Lánchíd körüli politikai csatározást méltatlannak tartja, az MTA-nak pedig meg kell újulnia. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
9
Fülke: „Orbán tudatosan játszik rá a kádári reflexekre”
hvg.hu
Melyek az azonosságok és melyek a különbségek a Kádár- és az Orbán-rendszer között? Egyáltalán: rendszer-e Orbáné? Mi Orbán legnagyobb szerencséje és mi a legnagyobb kihívás, amivel most szembekerült?
9
Fülke: Aki eljátszott a gondolattal, hogy turistáskodna Budapesten, most foglaljon!
hvg.hu
A turizmus ágazatban nagy a gond, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének tökéletes úti célok Magyarországon. A kínálat az olcsótól a luxusig megvan, és ha valaki csak a tavakat és a borvidékeket végigjárja, öt évre elég programot talál – mondja Varga G. Gábor, szenvedélyes utazó.
3
Az Amnesty vezetője a Fülkében: A kormány is fogad el pénzt külföldről – Kínától és Oroszországtól
hvg.hu
Az Európai Bíróság néhány nappal ezelőtt ítéletében kimondta, jogellenes a magyar civiltörvény, ugyanis a civil szervezetek külföldi személyek általi finanszírozására vonatkozóan a magyar állam által előírt korlátozások nem egyeztethetők össze az uniós joggal. Vig Dávid a hvg.hu podcastjában azt mondta,…
6
Csizmadia Ervin: Sánta maradt a magyar demokrácia
hvg.hu
Látja-e magát a magyar társadalom? Mennyiben segítene a demokratikus állapotok javításán az, ha az olyan intézmények, mint a film, jobban segítenék az edukációnkat?
9
Valuch: Bizonytalanság és kiszolgáltatottság jellemzi az elmúlt száz évet
hvg.hu
Csak a Kádár-korszakban volt tizenöt nyugodt év. De ezzel együtt nem értelmezhető a munkásság mint fogalom Magyarországon.
3
Fülke: „Orbán csak annyira zseniális, mint az, aki Mercedes jelet ragaszt egy Skodára"
hvg.hu
Visszaadja a különleges felhatalmazást a kormány, de rögtön meg is szavaztat magának egy másikat. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
6
Linczényi Márk: A járvány után demokratikusabb világ jöhet a zeneiparban
hvg.hu
A zenésszel arról beszélgettünk, hogy szerinte őrült világ ez, mintha csak tinédzserek élnének a Földön.
11
Körösényi András az Orbán-rezsimről: „Diktátor a nép jóváhagyásával”
hvg.hu
A magyar miniszterelnök kivirult a koronavírus-járvány idején, él, mint hal a vízben – mondta a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában Körösényi András. A politológus egyetemi tanárral a közelmúltban megjelent könyveiről és a vezérdemokráciákról is beszélgettünk.
9
Fülke: Okos húzás más országok élénkítő csomagjainak farvízén utazni?
hvg.hu
Eddig a tőzsdei elemzők is az egészségügyi adatokat nézték, hogy a gazdasági kilátásokról képet alkossanak. De mit kell nézni a nyitást követő hetekben? Mi mutatja meg, milyen mély lesz a válság Magyarországon és a világban? Erről beszélgettünk a Fülkében a Concorde Csoport vezető stratégájával, Móró…
4
Kukorelly a Fülkében: Azt remélem, a járvány után jobb emberek leszünk
hvg.hu
Mert most kipróbáljuk, milyen nem leszegett fejjel rohangálni. Az író azt mondja, rossz az akusztikája, de jól érzi magát. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
7
Fülke: „Válságban éri meg pénzt tolni a futballba”
hvg.hu
A magyar kormány a gazdaságvédelem részeként tekint a sportra, ezért erősen védelmébe vette ezt az iparágat is. Dénes Ferenc sportközgazdász a hvg.hu közéleti podcastjának, a Fülkének a vendége.
9
Fülke: „A kormány vagy nem érti, vagy nem vallja be a válság súlyosságát”
hvg.hu
A magyar kormány válságkezelő intézkedéseiből az látszik, hogy megpróbálják tagadni a valóságot. Vendégünk Prinz Dániel közgazdász, a Harvard Egyetem PhD-hallgatója. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
14
A koronavírusról a Fülkében: Történik valami, amiről semmit sem tudunk
hvg.hu
A magyar egészségügy jól vizsgázott eddig a koronavírus-járvány alatt. Erről, a sajtó állapotáról, Orbán Viktorról és a járványgörbékről is szó lesz a hvg.hu közéleti podcastjában.
8
Lénárd Rita a Fülkében: Kizsigerelt állapotban találta a koronavírus az egészségügyet
hvg.hu
Lénárd Rita a Fülkében: Kizsigerelt állapotban találta a koronavírus az egészségügyet by hvg.hu
9
A felhatalmazási törvényről a Fülkében: Nem lesz kontroll
hvg.hu
A Társaság a Szabadságjogokért szakmai igazgatója szerint a rendkívüli jogrend, a veszélyhelyzet, valamint az elfogadás előtt álló felhatalmazási törvény megváltozatják az életünket. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
13
Radó Péter a Fülkében: Ebben a helyzetben el kellene engedni, hogy van tananyag
hvg.hu
A koronavírus-járvány idején is jelentkezik a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja. Radó Péter oktatáskutatóval arról beszélgettünk, milyen hatása van a vírusnak a magyar oktatásra.
9
A koronavírusról a Fülkében: „Ilyen a világháború óta nem volt”
hvg.hu
Urbán Ágnes médiakutató, egyetemi docens szerint a koronavírus okozta helyzet a sajtót is átformálhatja. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
15
Kerpel-Fronius a Fülkében: A Városliget nem alku tárgya
hvg.hu
Az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes volt a hvg.hu közéleti podcastjának legújabb vendége. Kiderült, hogy a zsarolás kifejezést nem szereti, de alkuk voltak és lesznek is a kormány és a főváros között.
5
Bozóki: Orbánt a harc élteti, de Kádár János lett belőle
hvg.hu
Tíz éves a Nemzeti Együttműködés Rendszere, amit a CEU politológus professzorával, Bozóki Andrással beszéltünk át, aki először fogalmazta meg, hogy a rendszer nem más, mint kívülről korlátozott hibrid rezsim. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
10
A Nemzeti konzultációról a Fülkében: ennyi erővel arról is lehetne konzultálni, lapos-e a Föld
hvg.hu
A Nemzeti konzultációról a Fülkében: ennyi erővel arról is lehetne konzultálni, lapos-e a Föld by hvg.hu
7
Jakab Péter kiszivárgott beszéde
hvg.hu
Jakab Péter kiszivárgott beszéde by hvg.hu
8
Nahalka István a Fülkében: Engedelmes gyerekeket nevel az új NAT
hvg.hu
Az oktatáskutató szerint komoly problémák vannak az új Nemzeti alaptantervvel, de „sok tanár tojik a tantervre – szerencsére”. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
7
Mészáros Lőrinc a HVG-nek: Távolodjon el tőlem azonnal!
hvg.hu
Mészáros Lőrinc a HVG-nek: Távolodjon el tőlem azonnal! by hvg.hu
7
Fülke: Rég voltak már Donald Trumpnak ennyire jó napjai
hvg.hu
Sűrű év lesz ez az amerikai politikában. Miben bizakodhat Donald Trump és miben bízhatnak a demokraták? Ez a Fülke, a hvg.hu podcastja.
9
Fülke: „A 360 forintos euró is benne van a pakliban”
hvg.hu
A héten már negatív csúcsokat döntött a forint, de hol a gödör alja? Erről beszélgettünk a Fülkében.
3
A Greenpeace a Fülkében: A magyar klímastratégia nem reagál a klímaválságra
hvg.hu
A magyar kormány klímaügyekben a csodára vár, mondta a hvg.hu közéleti podcastjában a Greenpeace Magyarország egyik munkatársával.
5
Fülke: Az ellenzék bizalmat épített, ez a legnagyobb politikai tőkéje
hvg.hu
Két feladat áll az ellenzék előtt 2022-ig. Megakadályozni a tábor lemorzsolódását és közben új szavazókat is szerezni. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
3
Fülke: Orbán kifogyott az ötletekből
hvg.hu
Évindító sajtótájékoztatójából az derült ki, a miniszterelnöknek témák után kell néznie, mert jelenleg fogytán van az ötleteknek. Erről beszélgetünk a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
10
Fülke: Hogyan úszhatjuk meg a háborút, amikor forrófejűek feszülnek egymásnak?
hvg.hu
A Donald Trump elleni alkotmányos vádemelési eljárásról akartunk beszélni a Fülke első ez évi kiadásában, de egy rakéta közbeszólt. Szulejmáni iráni tábornok likvidálása után elkerülhető a háború? Volt Trumpnak más oka, mint a belpolitikai haszonszerzés? És hányasra emeljük a pánikszintet mi, magyarok?
13
Csizmadia Ervin a Fülkében: Nem Orbán fárad, hanem a közönség
hvg.hu
Évértékelő podcast a politológussal arról, hogy mennyire instabil a Nemzeti Együttműködés Rendszere, eldől-e 2020-ban, hogy ki az ellenzék vezető ereje, illetve mi a legnagyobb kockázat a Fidesz számára.
7
Az Amnesty a Fülkében: Látszanak a repedések a NER-en
hvg.hu
A független intézmények kezdenek magukhoz térni – mondta Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
5
A színháztörvényről a Fülkében: Mindent letarolnak
hvg.hu
A szándék rémisztő – mondta a hvg.hu közéleti podcastjában Zubek Adrienn, a Független Előadó-művészeti Szövetség társelnöke.
6
Majtényi a Fülkében: Csak egy tolvaj hatalom nem akar írásos nyomot hagyni
hvg.hu
Podcast arról, hogy titkosítás helyett a kormányülések szövegeit egyszerűen eltüntetik. Majtényi László szerint az Orbán-kormányt már nem lehet demokratikus fogalmakkal leírni, ez már autokrácia.
6
Nagy veszély, hogy az ellenzéki önkormányzatok megcsinálják a maguk észak-koreai újságukat
hvg.hu
A bécsi székhelyű International Press Institute egy sajtószabadsággal foglalkozó szervezeteket összefogó hálózat. Az ebben résztvevő hat szervezet képviselői a múlt héten Budapesten jártak, és megvizsgálták a magyar sajtószabadság helyzetét. Elég rossz formáját mutatta nekik.
4
Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes a Fülkében: Orbán ért a matematikához
hvg.hu
Nem fogja megbüntetni Budapestet, a fővárosi vezetést és annak lakóit a kormány – véli Dorosz Dávid. A főpolgármester-helyettessel új könyvéről és aktuálpolitikai kérdésekről is beszélgettünk a hvg.hu podcastjában.
3
Fleck Zoltán a Fülkében: Az autoriter rendszer nem együttműködő
hvg.hu
„Ez nem Alkotmánybíróság” – mondta a jogszociológus a hvg.hu heti podcastjában. Fleck Zoltánnal Handó Tündéről és a magyar igazságszolgáltatás állapotáról beszélgettünk.
4
Fülke: Karácsony elérte, hogy Orbán zavarba jöjjön
hvg.hu
A miniszterelnök mintha nem tudná, hogyan kezelje a hirtelen főpolgármesterré vált Karácsonyt. A választások előtt még arról beszélt, majdnem megsajnálja, most pedig az ellenzéki politikus már a kormányülés vendége volt. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
8
Fülke: Aktivizálódik a faji felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobb
hvg.hu
Október 23-án Budapest utcáin megjelent egy feketébe öltözött szélsőjobboldali szervezet, majd tagjai vonulni kezdtek a belvárosban. Ők a Légió Hungária tagjai. Róluk beszélgettünk a hvg.hu heti közéleti podcastjában.
5
Gulyás Márton a Fülkében: Lesznek itt még nagy pofonok
hvg.hu
Az aktivista szerint Orbán Viktor és rendszere alkatilag képtelen a konszolidációra. Szerinte szárazon kell tartani a puskaport, a fideszes békejobbot pedig jobb fenntartássokkal kezelni. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcasjta.
9
Fülke: Orbánnak most a saját terveit kell lesöpörnie az asztalról
hvg.hu
Az ellenzék újra a pályán, a Fidesznek pedig talán inget is cserélnie kell – ez az önkormányzati választás összefoglalása a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
6
Lakner Zoltán a Fülkében: Orbánnak megmutatták, hogy itt van egy fal
hvg.hu
Lakner Zoltán politológussal értékeltük az önkormányzati választást.
12
Fülke: a lengyeleknél egy személyben ölt testet Orbán és Kádár
hvg.hu
Lengyelországban most vasárnap tartanak parlamenti választást, ami – furcsa módon – egyszerre lesz unalmas és izgalmas. A hvg.hu heti közéleti podcastjában Domány Andrással elemezzük a lehetséges forgatókönyveket.
3
Fülke: A Fidesz mindent le akar tarolni
hvg.hu
Az önkormányzati választások hajrájában kipattant egy lehallgatási botrány egy olyan kampányban, amilyet még nem nagyon láttunk Magyarországon. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
12
Fülke: Szombathelyen fej-fej mellett a Fidesz és az ellenzék, de Orbán elengedheti sajátjai kezét
hvg.hu
Miért mondják azt, hogy Szombathelyen a Fidesz viselkedik úgy, mint országosan az ellenzék? Podcast a szombathelyi csatatérről.
6
Fülke: A magyarok addig esznek, amíg van mit, de jön majd az éhínség
hvg.hu
Étkezési zavarokról beszélgettünk a hvg.hu podcastjában Forgács Attila gasztropszichológussal.
11
Fülke: Nem biztos, hogy jól járt Tarlós azzal, hogy Gulyás megzsarolta a budapestieket
hvg.hu
Éleződik a verseny Budapesten Tarlós István és Karácsony Gergely között, bár a főpolgármester még nem is kampányol igazán. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
7
Veiszer Alinda: Naponta gondolok arra, hogy karriert váltok
hvg.hu
Újságírásról, szabadságról, függetlenségről, önkéntességről beszélt az újságíró a Fülkében.
10
Fülke: Volt nyilas nő, aki házi oltárt állított Szálasinak
hvg.hu
Pető Andrea könyvet írt a nyilasmozgalom nőtagjairól. De hogyan viszonyult Szálasi pártja a nőkhöz? És a nők Szálasihoz? Van-e magyarázat egy olyan tragédiára, ahol 18 (vagy 21) ember megölésére adott parancsot Dely Piroska egy csillagos házba betörő nyilas csapatnak? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
7
Fülke: "Ha Pécsett nem nyer az ellenzék, akkor sehol sincs esélye"
hvg.hu
Az önkormányzati választások 10 csatatéren különösen izgalmasak lesznek. A hvg.hu közelről követi a 8 magyar nagyváros és a 2 budapesti kerület eseményeit. Ma a pécsi csatatérről tudósítunk. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
4
Fülke: 1956 után a Páneurópai piknik idején vívtuk ki Európa tiszteletét
hvg.hu
Harminc éve, 1989. augusztus 19-én volt a Páneurópai piknik, ami egy szalonnasütésnek indult, aztán a rendszerváltás fontos mozzanata lett. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
3
Závada Pál: Rosszabbul élünk, mint tíz éve
hvg.hu
Závada Pál Hajó a ködben címmel írt regényt a Weiss Manfréd vállalatbirodalom örököseiről, és az ő alkujukról, amelyet 1944 tavaszán a náci Németországgal kötöttek. Erről is beszélgettünk vele a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
13
Fülke: Greta Thunberg kiénekelte a sajtot Orbán Viktor szájából
hvg.hu
A populistáknak nincs válaszuk a globális felmelegedésre és a klímakatasztrófára, Orbán Viktor pedig nem veszi észre, hogy az öt éve bedobott témája, a migráció fölött eljárt az idő. De mi köze mindennek a szelídgesztenyéhez? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
21
Schiffer András a Fülkében: A miniszterelnök varázsereje meg tud törni
hvg.hu
Az MSZP-ről, a Jobbikról és az LMP-ről az EP-választásokon sajnálatos módon lerítt a választóknak, hogy csak az egzisztenciális túlélés hajtja őket, semmi egyéb - mondta a hvg.hu podcastjában, a Fülkében Schiffer András. A volt LMP-s alapító a Demokratikus Koalíció profizmusát dicsérte ugyan, de azt…
9
Vona a Fülkében: Orbán és Gyurcsány kéz a kézben jár, együtt kell leváltani őket
hvg.hu
A Jobbik volt elnöke szerint digitális diktatúra az, amit Orbán Viktor felépített Magyarországon. Vona Gábor volt a hvg.hu podcastjának, a Fülkének a vendége.
6
Sziget-főszervező a Fülkében: A Foo Fighters okozza a legnagyobb fejfájást
hvg.hu
Ráadásul az amerikai banda viszi haza a legtöbb pénzt, nem Ed Sheeran. De az angol énekes-dalszerző fellépése is okoz álmatlan éjszakákat. A Fülkében Kádár Tamás.
5
Az MTA-ügy a Fülkében: van, amikor az asztalra kell csapni
hvg.hu
Az MTA-ügy a Fülkében: van, amikor az asztalra kell csapni by hvg.hu
7
Fülke: Karácsonynak most az ellenzék élére kell állnia
hvg.hu
A Demokratikus Koalíciónak és Gyurcsány Ferencnek megjött az étvágya az EP-választás után, de koppantak. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
3
Fülke: Találtunk egy közös pontot Brüsszel és Budapest között
hvg.hu
Teljesen más a tét, teljesen más a rendszer, egy apró részletben azonban van hasonlóság Brüsszel és Budapest között - mindkét főváros között a vezetőjét keresi. Itthon az előválasztás tartja lázban - ha nem is túl magas lázban - a politikát, Brüsszelben pedig a csúcsjelöltek taktikázására figyel az…
5
Fülke: Gyurcsánynak 557 ezer oka van ejteni Karácsony Gergelyt
hvg.hu
Fülke: Gyurcsánynak 557 ezer oka van ejteni Karácsony Gergelyt by hvg.hu
3
Fülke: Akik meggazdagodtak az alvilágban, a legális gazdaságban is sokra vitték volna
hvg.hu
Már a hetvenes-nyolcvanas években luxusautókkal közlekedtek Budapesten a szervezett bűnözői csoportok tagjai, miközben a havi átlagkereset alig 3-4 ezer forint volt. Évtizedekig azért dolgoztak, hogy nagy, nemzetközi maffiát hozzanak létre, de a terv - egyebek között a nyelvtudás hiányában - megbukott.…
9
Jávor Benedek a Fülkében: Tervezem a jövőmet, még nincs ajánlatom
hvg.hu
Az MSZP-P (Párbeszéd) közös jelöltjeként Jávor Benedek nem szerzett mandátumot az európai parlamenti választáson, talán ő a szövetség legnagyobb kárvallottja, pedig az Európai Parlament egyik legaktívabb képviselője volt az elmúlt öt évben. Most állást keres, és tervezi, hogy erőteljes klímakampányba…
7
Fülke: A Fidesznél nem felhőtlen az öröm
hvg.hu
Itthon nagyot nyert, de Európában légüres térben találhatja magát a Fidesz és Orbán Viktor. Ez a hvg.hu podcastjának, a Fülkének az EP-választást elemző különkiadása.
8
Fülke: Az Orbán-rezsimet már nem nevezhetjük demokratikusnak
hvg.hu
Az EP-választás előtt megpróbáltuk leírni, mi az, amiben élünk és miért gondolják sokan sorsfordítónak az előttünk álló voksolást. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja. A Fülke vendége Antal Attila, az ELTE-ÁJK adjunktusa és a Politikatörténeti Intézet munkatársa.
7
Kunetz Zsombor a Fülkében: Egy főorvosnak 3 millió, egy kezdőnek 600 ezer járna
hvg.hu
Az oxyológus szakorvos volt légi mentő és vezette az Istenhegyi Magánklinika Zrt.-t is, egy ideje szabadúszó orvosként és egészségügyi rendszerfejlesztőként dolgozik. Emellett blogot is ír, így derülhetett ki, hogy a múlt hétvégén - a többszörösen sérültek esetében - sorra lemondták a baleseti ügyeletet…
2
Fülke: Merre tart Európa és mi vár Orbán pártcsaládjára?
hvg.hu
Vita a Fülkében. Mráz Ágoston Sámuel és Horn Gábor ütköztette érveit Európa jövőjéről.
6
Fülke: Daenerys Targaryent többen ismerik, mint Mátyás királyt
hvg.hu
Gazdasági hiba volt a Birodalom presztízsberuházása, a Halálcsillag megépítése? Cersei Lannister vagy Daenerys Targaryen kormányzott jobban? Egy új kötet a sci-fi és kalandfilmek politikáját elemzi, ez pedig a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja, ahol vendégünkkel kitárgyaljuk a témát.
8
Fülke: Kell lennie 20 percnek a napunkban, amikor leülünk olvasni
hvg.hu
Modern ember a felgyorsult világban. Ez az elegy jó eséllyel azt is jelenti, hogy mindenre van időnk, csak az olvasásra nincs. Ezen próbál változtatni Kormos Lili. Erről is beszél a Fülkében, a hvg.hu podcastjában.
9
Fülke: Nem a templom, nem az épület az igazi vesztenivalónk
hvg.hu
Lerombolhatják az összes magyarországi templomot, fájni fog! De ha ez a hitünket meggyengíti, akkor ott a hitünkkel van baj – talán így foglalható össze röviden a SZEMlélek Értékmagazin főszerkesztőjének véleménye a Notre-Dame katasztrófájáról. A héten Gégény István volt a Fülke vendége.
3
Ceglédi a Fülkében: Nem lesz elég, hogy „mi nem a Fidesz vagyunk”
hvg.hu
Van előrelépés és létezik innováció a politikában Magyarországon? Hogyan lehetne legyőzni a Fideszt és mikor volt a legközelebb az MSZP a Fideszhez az elmúlt kilenc évben? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
10
Fülke: A lelki szakítás már megtörtént a Fidesz és a Néppárt között
hvg.hu
Kettőből semmi, ez Orbán Viktor mérlege az elmúlt időben, ha európai politikusként tekintünk rá. Mit hozhat az előttünk álló 50 nap az EP-választásokig, és mi vár Európára? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
5
Krekó a Fülkében: Orbán nem lesz formáló erő Európában
hvg.hu
Változott bármi a Fidesz politikájában a néppárti felfüggesztés óta? Meghúzta magát Orbán Viktor vagy ugyanazzal a lendülettel kampányol tovább Brüsszel ellen? És mi a helyzet a formálódó ellenzéki összefogással? Erre a kérdésre keressük a választ a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.
8
Fülke #55: Orbán a szájszagú fasisztákból és képes bikinis lányokat varázsolni
hvg.hu
Magyarországon legalábbis, ez itthoni politikájának egyik alapvetése. De külföldön más a helyzet, ezért eshetett meg a Fidesszel az, hogy az Európai Néppárt felfüggesztette tagságát. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
12
Fülke #54: Orbán Viktor most nem öntött olajat a tűzre
hvg.hu
Az egyik legunalmasabb beszéd volt ez a mostani Orbán Viktortól. De mi lehet ennek az oka? És miért vonul újabban az ellenzék? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
7
Závecz a Fülkében: Orbánnak az a feladata, hogy tűzbe hozza a Fideszt
hvg.hu
Gumicsont vagy tényleg egy lehetséges forgatókönyv, hogy elválik a Fidesz és a Néppárt útja? Kizárás vagy kilépés? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
4
Fülke #52: „Szervezett és összehangolt lejáratás zajlik a Jobbik ellen”
hvg.hu
Egyszerre konfliktusos és válságokkal teli a Jobbik jelenlegi helyzete, belülről a kilépések, kívülről az ÁSZ gyötri őket. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
3
Fülke #51: „A Fidesz akkor sikeres, ha keménykedik”
hvg.hu
Az ellenzék töredezett és együttműködésre van ítélve, a Fideszt pedig – a demokratikus keretek leépítése miatt – egyre nehezebben rengetne meg egy esetleges gazdasági válság. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
4
Fülke #50: Mit szerethet Orbán Trumpban? És mind belerokkanunk a kapcsolatukba?
hvg.hu
Együtt dübörög Magyarország az Egyesült Államokkal. Ezen a héten hosszú kihagyás után Budapesten járt az amerikai külügyminiszter, miközben Donald Trump is sorsdöntő napokat él Washingtonban. Mi lesz ennek a vége? És minek drukkoljunk? Erről beszélgettünk Nagy Gáborral.
8
Sándor Iván 1989. február 16-i rádióinterjúja
hvg.hu
Sándor Iván nevezetes interjúja 1956-ról
2
Fülke: Ilyen az, amikor a republikánus intézet pontozza le Magyarországot
hvg.hu
Soros! - kiáltott a Freedom House friss elemzése után a Fidesz, pedig jobb lenne, ha alaposan elolvassák a jelentést, hiszen Donald Trump pártja, a republikánusok állnak a washingtoni szervezet mögött. Az amerikai külügyminiszter szóba is hozhatja Budapesten a fontosabb állításokat. A Fülkében mi már…
3
Fülke: „A korrupció a Fidesz alapvető eszköze”
hvg.hu
Mi értelme a vagyonnyilatkozatoknak? És ha már létezik ez az intézmény, hogyan kezeljük őket? Erről, valamint a magyar korrupciós természetrajzról szól a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
4
Pozsgay felkelése párttársai ellen – egy tabudöntés krónikája a Fülkében
hvg.hu
Harminc éve adott engedélyt az MSZMP, hogy Nagy Imre és mártírtársai méltó sírhelyet kapjanak. Ezzel párhuzamosan a párt történelmi albizottsága átértékelte az 1956-os ősz eseményeit, és "népfelkelésnek" minősítette azt. A döntés bejelentésével Pozsgay Imre beelőzött mindenikit. Egy drámai interjút…
5
Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna
hvg.hu
Lukácsi Katalin a Fülkében: Én lennék a legboldogabb, ha a NER a szolgálatról szólna by hvg.hu
2
Fülke: Mit tanulhatunk Orbán beszédeiből?
hvg.hu
Fülke: Mit tanulhatunk Orbán beszédeiből? by hvg.hu
14
Schilling a Fülkében: Van olyan fiók, hogy népharag, és azt ki lehet nyitni
hvg.hu
Schilling a Fülkében: Van olyan fiók, hogy népharag, és azt ki lehet nyitni by hvg.hu
5
Fülke: 2019 az elszabadult hajóágyú éve lesz
hvg.hu
Fülke: 2019 az elszabadult hajóágyú éve lesz by hvg.hu
8
Fülke: Egy ügyes ellenzék mindenhol jelen van, ezt a Fidesz is megtanulta
hvg.hu
Fülke: Egy ügyes ellenzék mindenhol jelen van, ezt a Fidesz is megtanulta by hvg.hu
4
Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?
hvg.hu
Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után? by hvg.hu
3
Fülke: A rendszer meztelen
hvg.hu
Fülke: A rendszer meztelen by hvg.hu
4
Csunderlik a Fülkében: Az erős vezetők kultuszát építi a NER emlékezetpolitikája
hvg.hu
Csunderlik a Fülkében: Az erős vezetők kultuszát építi a NER emlékezetpolitikája by hvg.hu
4
Fülke: Felépülhet a kerítés a Hős utcai gettóban
hvg.hu
Fülke: Felépülhet a kerítés a Hős utcai gettóban by hvg.hu
2
Fülke: Budapest még akár győztes is lehet
hvg.hu
Fülke: Budapest még akár győztes is lehet by hvg.hu
1
Fülke: Ady jól ismerte a NER-t, Hofi pedig még Orbán Viktort is
hvg.hu
Fülke: Ady jól ismerte a NER-t, Hofi pedig még Orbán Viktort is by hvg.hu
5
Fülke: a tizenöt évvel ezelőtti Fidesz lehet a minta az ellenzéknek
hvg.hu
Fülke: a tizenöt évvel ezelőtti Fidesz lehet a minta az ellenzéknek by hvg.hu
2
Fülke: A félelemre épít a kormány, ennek semmi köze a segítséghez
hvg.hu
Fülke: A félelemre épít a kormány, ennek semmi köze a segítséghez by hvg.hu
2
Fülke: „Ez a tiltás kormánya”
hvg.hu
Fülke: „Ez a tiltás kormánya” by hvg.hu
5
Fülke: Tarlós legyőzhető
hvg.hu
Fülke: Tarlós legyőzhető by hvg.hu
6
Fülke: Egyszerre zavarodott meg Orbán és ellenzéke
hvg.hu
Fülke: Egyszerre zavarodott meg Orbán és ellenzéke by hvg.hu
2
Ezt benéztük: még Bayer sem elég bátor ahhoz, hogy Orbán luxusútjait megvédje
hvg.hu
Ezt benéztük: még Bayer sem elég bátor ahhoz, hogy Orbán luxusútjait megvédje by hvg.hu
3
Fülke: Orbán ellenzékbe szorult Európában
hvg.hu
Fülke: Orbán ellenzékbe szorult Európában by hvg.hu
5
Fülke: Orbánnak megmondták Európában, nem tehet meg akármit
hvg.hu
Fülke: Orbánnak megmondták Európában, nem tehet meg akármit by hvg.hu
6
Fülke: Orbánnak Putyin előtt Sargentinit kell legyőznie
hvg.hu
Fülke: Orbánnak Putyin előtt Sargentinit kell legyőznie by hvg.hu
2
Fináli rabbi a Fülkében: Sajnálom a magyar jobboldalt
hvg.hu
Fináli rabbi a Fülkében: Sajnálom a magyar jobboldalt by hvg.hu
3
A Fülke a menekültkérdésről: Csak a tengerben fuldokló bőrszíne számít?
hvg.hu
Mi különbözteti meg a tengerbe zuhant brit nőt líbiai társától? Talán az, hogy az egyik egy luxushajóról esik vízbe, a másik pedig menekülthajóról? Erről és Orbán Ráhel eldobott pelenkájáról is lesz szó a hvg.hu podcastjában.
2
Fülke #24: Orbán nyugodtan nyaralhat ilyen ellenzék mellett
hvg.hu
Elmaradt a politikai uborkaszezon, annyira pörög a belpolitikai hírpiac, hogy a labdarúgó átigazolási híreket is elhomályosítják. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke #23: A Helsinki Bizottságnál jártunk
hvg.hu
Fülke #23: A Helsinki Bizottságnál jártunk by hvg.hu
1
Fülke #22: A törvény nem rossz, de az életünk sokkal rosszabb lesz
hvg.hu
A Fidesz-kétharmad a most zárult ülésszak utolsó plenárisán megszavazta, békén kell hagyni a politikusokat. A jövőben nehezebb lesz tüntetni, aki pedig zaklat egy hivatalos személyt – jelentsen ez bármit is –, azt börtönbe is csukhatják. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke #21: Az LMP vagy Trump csinált nagyobb ostobaságot?
hvg.hu
Elfelejtett megérkezni a politikai uborkaszezon, a bel- és a külpolitikai is pezseg. Itthon megemelték saját fizetésüket a politikusok, az LMP elkezdte felzabálni önmagát, külföldön pedig Trump ámokfut.
1
Fülke #20: vigyázzunk, nehogy a turisták legyenek Európa új migránsai
hvg.hu
Nyaralni indult az ország, így tett a Fülke egyik rendszeres tagja is. Kevés belpolitikai esemény érte el, de mindenkit óva intett, nem a menekültválság a kontinens legnagyobb problémája. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke #19: Orbánt nem lehet úgy legyőzni, ha folyamatosan orbánozunk
hvg.hu
Létezik recept arra, hogy valaki Magyarországon is sikeres politikát építsen, de ami tervezőasztalokon működik, nem biztos, hogy a rögvalóság is engedi a megvalósítást. Fontos, hogy tudjuk, egy év alatt nem lehet csodát tenni.
0
Fülke #18: Megpróbáljuk megoldani a menekültválságot az EU helyett
hvg.hu
A Fülke eheti adásában az európai frontvonalakról beszélget Gergely Márton, a hvg.hu Itthon rovatának vezetője és Seres László, a HVG publicistája.
0
Fülke #17: Az Amnesty szerint százezreknek kellene az utcán lenniük
hvg.hu
Fülke #17: Az Amnesty szerint százezreknek kellene az utcán lenniük by hvg.hu
0
Fülke #16: Az MSZP-nek saját magával, Orbánnak az olaszokkal gyűlhet meg a baja
hvg.hu
A szocialisták elnökválasztás előtt, az utolsó pillanatokban visszalépett Kunhalmi Ágnes, így kétszereplős a történet; Tóth Bertalan vagy Mesterházy Attila. Orbán pedig akárhogy is örömködik az új olasz kabinet miatt, megjárhatja. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke #15: Simicska és Orbán közösen nyírták ki a jobboldali sajtót
hvg.hu
A Heti Válasz megszűnésével eltűnt a nyomtatott sajtó a konzervatív jobboldalon, ahol megengedhető volt a kritikai hang is. De kinek a felelőssége mindez? Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
1
Fülke #14: Európa sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja Orbánt
hvg.hu
Ráadásul ott van Ukrajna, ahol Magyarország próbál izmozni Oroszország érdekei mentén, miközben veszélyben a kisebbségek, közte a kárpátaljai magyarok. Magyar fókuszú külpolitikai beszélgetés a hvg.hu közéleti podcastjában.
1
Fülke #13: Már az ellenzéki mozgások is a Fidesznek kedveznek
hvg.hu
Zajlik az élet az ellenzéki oldalon. A Jobbik a legsötétebb kisgazda időket idézve platformosodna Toroczkai László vezetésével, az MSZP pedig lassan tényleg ott tart, hogy önmagát számolja fel. Ez a Fülke, a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke #12: A kormányzásban nincs szabály, csak Orbán szava dönt
hvg.hu
Túl vagyunk a miniszteri meghallgatásokon, már esküt is tett Orbán negyedik kormánya. Vannak új nevek és örök kormánytagok is. A célok is változtak. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke #11: Orbán már Európát akarja
hvg.hu
A hvg.hu közéleti podcastjában arról beszélgettünk, meddig juthat a magyar miniszterelnök.
1
Fülke #10: Messiásváró csalódottakkal épül Orbán korszaka
hvg.hu
Megalakult az Országgyűlés, Orbán Viktor már rendszert épít. Csalódott tömegek vannak az utcán, akik azt várják, valaki álljon az élre. A miniszterelnök hatalma pedig csak szilárdul, miközben el kell dönteni, Donald Trump mellé áll-e.
0
Fülke #9 Gulyás Balázzsal: Meddig lehet tízezreket utcára vinni?
hvg.hu
A hvg.hu közéleti podcastjának eheti vendége Gulyás Balázs aktivista, több tüntetés szervezője. Vele beszélgettünk a május 8-i tüntetésről. A demonstrálók a Kossuth térről üzennek az alakuló ülésen résztvevő kormánynak és az ellenzéknek is.
0
Fülke #8: Orbán nem vezetni, irányítani akar
hvg.hu
Alakul a negyedik Orbán-kormány, a kormányközeli médiatermékeknek köszönhetően egyre több név ismert. Vannak nagy távozók és meglepő érkezők a felálló kabinetben. Ez a hvg.hu közéleti podcastja.
0
Fülke podcast #7: Csak az utcáról lehet megbuktatni Orbánt
hvg.hu
A Fülke vendége ezen a héten Antal Attila politológus, akivel a Figyelő Soros-listájáról, az ellenzék bukásáról és esélyeiről, városról és vidékről, az utcai politizálásról és gyűlöletről beszélgettünk.
0
Fülke #6: a hvg.hu közéleti podcastja Gulyás Mártonnal
hvg.hu
A választások utáni első podcastban a vasárnapi eredmények, a következtetések levonása, a jövő kutatása voltak a fő témák. A Fülke vendége Gulyás Márton aktivista, a Közös Ország Mozgalom alapítója.
1
Fülke #4, a hvg.hu közéleti podcastja
hvg.hu
A Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában Gergely Márton rovatvezető és Tóth Richárd újságíró beszélgettek a kampányhajráról. Orbán és Juhász mellett szóba került az LMP aláírásgyűjtését megtoló Fidesz és a végletekig lebutított kormányzati plakát, amely már úgy uszít a menekültek ellen, hogy semmit…
0
Fülke podcast különkiadás: Farkas Zoltán és Gergely Márton Demján Sándorról
hvg.hu
Fülke című podcast sorozatunk különkiadásában Gergely Márton belpolitikai rovatvezető és Farkas Zoltán, a HVG gazdasági rovatának munkatársa idézi fel Demján Sándor, a második leggazdagabb magyar pályafutását.
0
Fülke #3: Gergely Márton és Hont András: Tippeljünk
hvg.hu
A hvg.hu választási, közéleti podcastjában ezúttal a többi között ellenzéki koordinációról (vagy valami hasonlóról) volt szó, no meg nyilván korrupcióról is, és persze a megkerülhetetlen Kósa Lajosról.
0
Fülke #2: a hvg.hu közéleti podcastja, ünnepi kiadás
hvg.hu
Tóth Richárd és Gergely Márton 2018. március 15.-ről, kampányról, választásról, Kósa Lajosról.
1
Fülke #1: Bemutatkozik a hvg.hu új politikai podcastja
hvg.hu
Tiborcz megijedt és nem beszélhet, csak ki akarják húzni áprilisig
3
bla bla