Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...

#Zöldövezet - 24.hu

Web RSS


Figyelmünk a változó bolygón


Adások száma: 6

Utolsó adás: 2020-07-04 17:55:08

Nagyon kevés, amit a klímaváltozás ellen teszünk
24.hu
A zöld energia egyre elérhetőbb és olcsóbb, ennek ellenére energiahasználatunk nagy részét még mindig fosszilis forrásokból nyerjük. A változás a küszöbön, de egyáltalán nem biztos, hogy elég gyorsan zajlanak a folyamatok ahhoz, hogy a klímaváltozás hatásait mérsékelni tudjuk. A globális energiahelyzetről,…
0
Tonnaszám ömlik a szemét a világra
24.hu
Nem kérdés, hogy napjaink egyik legkomolyabb környezeti kihívását a műanyagszennyezés jelenti: az egyszer használatos műanyagok óriási tömegben áramlanak a szárazföldekre és vizekbe, ahol hosszú időn át fennmaradnak. A problémáról Simon Gergellyel, a Greenpeace Magyarország vegyianyag-szakértőjével…
0
Egymillió faj pusztulhat ki a következő évtizedekben
24.hu
Az emberi tevékenység komplexitásából adódóan számtalan módon képes fenyegetni a többi fajt. A természet átalakulásáról, a fajok tömeges eltűnéséről Báldi Andrással, az MTA Ökológiai és Botanikai Intézet munkatársával és a Lendület Ökoszisztéma-szolgáltatás Kutatócsoport csoportvezetőjével beszélgettünk.
0
Új kórokozók fenyegethetik Magyarországot
24.hu
Kevéssé ismert tény, de a klímaváltozás a kórokozók terjedését is képes befolyásolni. A folyamatról a Zöldövezet podcast harmadik adásában Garamszegi László Zsolttal, az MTA Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatójával beszélgettünk.
0
Lakhatatlanná válhatnak a mediterrán területek
24.hu
Nem kérdés, hogy már most érezhetőek a globális felmelegedés hatásai, a jövőben azonban még látványosabb változásokra számíthatunk. A Zöldövezet podcast második adásában Bartholy Judittal, az ELTE Meteorológiai Tanszékének egyetemi tanárával beszélgettünk arról, hogy mire is számíthatunk a változó bolygón.
0
Ideje hozzászoknunk a szélsőséges időjáráshoz
24.hu
A klímaváltozás napjaink egyik legtöbbet tárgyalt témája, de értjük-e pontosan, hogy az egyes folyamatok miként alakítják bolygónk éghajlatát? A Zöldövezet podcast első adásában Bozó László meteorológussal beszélgettünk a klímaváltozás legfontosabb kérdéseiről.
0
bla bla