Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...

#Határsértők - 24.hu

Web RSS


Beszélgetések emberekkel, akik ugyanazt a világot nézik, mint mi, csak kicsit másképp.


Adások száma: 18

Utolsó adás: 2020-06-19 16:03:16

Akkora változás történt Amerikában, amit már talán visszafordítani sem lehet
24.hu
A Határsértők legújabb részében amerikai fociról, tüntetésekről és koronavírusról beszélgettünk, meg arról, hogyan reagál a sajtó a felháborodásra.
1
Egyetlen emberen múlt, hogy most tele van a világ magyar autótervezőkkel
24.hu
Az autótervezés alapjairól és az önvezető autókról beszélgetünk Húnfalvi Andrással, a MOME oktatójával és a Flying Objects társalapítójával. Meg arról, hogy miért a 200-as Ikarus a kedvenc magyar járműve.
0
Az emberi evolúció következő foka az, hogy eggyé válunk a gépekkel
24.hu
A robotok elveszik a munkánkat? Le fogják igázni az emberiséget? Mi lesz, ha már ők lesznek a jobbak, erősebbek, okosabbak? A robotokkal és mesterséges intelligenciával kapcsolatban rengeteg szorongás figyelhető meg az emberekben, amire a filmek és sorozatok jócskán rá is játszanak. Pedig valószínűleg…
1
Krusovszky Dénes: Ha már Nagy Imre is túl bonyolult, akkor nehéz arról beszélni, hogy ’56-nak voltak árnyoldalai is
24.hu
Cselekvő és elszenvedő magyar karakterekről, a vidékről és a fővárosból érkező szoboriparról beszélgettünk az Akik már nem leszünk sosem írójával. Podcast.
0
Túlszeretjük a Balatont, ezért jogokat kellene adnunk neki
24.hu
Akivel arról beszélgettünk, beperelhetjük-e az autósokat, mert rossz a levegő, és kell-e emberi jogokkal felruházni természeti jelenségeket.
0
Ha Amerika megtámadja Iránt, akkor se lett volna világháború
24.hu
És hogy ki volt a megölt Szulejmáni, mennyire szúrta el Irán a saját reakcióját. Minden, amit az iráni konfliktusról tudni akart.
0
Margaret Thatcher volt a világ első klímaszorongója és -szkeptikusa is
24.hu
Honnan kezdődött a klímával kapcsolatos politikai mozgósítás? Miért lenne fontos, hogy megújuló energiákat használjunk? A Határsértők vendége Kovács Róbert, aki Klímaváltozás címmel írt könyvet arról, hogy mi az, amit tényleg tudni érdemes.
0
Nem igaz, hogy a nyugati utazó semmit nem láthat Észak-Koreából
24.hu
A Határsértők új epizódjának vendége Perger István, aki a Keletiből Hongkongba címmel blogol arról, ahogy vonattal körbeutazza a világot. Eljutott Észak-Koreába, végigutazta Szibériát és üzenetet hozott Farkas Bertalannak Bajkonúrból.
1
Dragomán György: Van öt ember a bolygón, aki úgy dönthet, hogy tíz perc múlva ne legyen semmi
24.hu
A Határsértők tizedik, jubileumi adásában Dragomán György íróval beszélgettünk arról, hogy miért jó, ha az ember nem fér hozzá minden könyvhöz azonnal, hogy mik a szabályok, amiket saját maga hozott, és hogy még húszezer évig ki kellene bírnunk egymást. Sci-fi és könyvajánlók mértéktelen mennyiségben.
2
Kényelmes kibúvó a Fidesznek a Borkai-ügy
24.hu
Krekó Péterrel korábban interjúztunk is, ezt itt tekinthetik meg: [central_article_recommendation url="# image="1" lead="1"]A podcastban említett cikket pedig itt:[central_article_recommendation url="# image="1" lead="1"]
1
„Ne haragudjatok ránk, mi nem szoktunk hozzá, hogy a minket érintő kérdésekben véleményünk legyen”
24.hu
Szerinte a gyerekeket mintha szándékosan nevelnénk le arról, hogy a politikával foglalkozzanak, a magyar közoktatás pedig kiveti magából a reformereket. Az egyházi iskolák mindeközben ma a szabadság szigetei lehetnek a jó oktatásban. Ez a Határsértők nyolcadik része.
0
Filippov Gábor: Mindenki hazudik
24.hu
Hogyan derül ki a Google-kereséseinkből, hogy valójában mennyire vagyunk rasszisták és mik a legbensőbb érzéseink? A Határsértők podcast vendége Filippov Gábor politológus-történész, szerkesztő, akivel Seth Stephens-Davidowitz könyvéről, a Mindenki hazudikról, valamint adattudományról és big datáról…
0
Ceglédi Zoltán: Berki annyira a Fidesz embere, hogy kigúnyolni sem merik rendesen
24.hu
A Határsértők új részében Ceglédi Zoltán politikai elemzővel, humoristával beszélgetünk, akire minden eddiginél jobban illik a podcast leírása. Szó volt Tarlós Istvánról, a jobboldal humoráról és arról, hogy lehet-e Magyarországon olyan műsort csinálni, mint az amerikai late night showk. 
0
Az elcsatolt magyaroknak volt fontosabb dolguk, mint Trianonon gondolkodni
24.hu
A Határsértők új részének vendége Rigó Máté, aki a szingapúri Yale-en tanít kelet-európai történelmet. Egyébként pedig a nagy európai népmozgásokat kutatja, amelybe Magyarország megcsonkítása is beletartozik. De biztos, hogy akkor éppen rosszabb volt Romániához tartozni, mint Magyarországhoz?
0
Mekkora Orbán vonzereje, és miért ilyen fontos, hogy van neki?
24.hu
A Határsértők podcast legújabb részében Sonnevend Júlia médiakutatóval beszélgetünk például arról, hogy mi igaz a történelmi eseményekből, mennyire fontos egy politikusnál a vonzerő, miért nem hazudja Donald Trump azt, hogy már áll a fal a déli határon, és hogy mi a szerepe a médiának abban, hogy Orbán…
0
Ilyen, amikor mesékkel segítenek a fiatalkorúak börtönében
24.hu
Boldizsár Ildikó meseterapeutával beszélgettünk, aki szerint a mesék nem pusztán kedves történetek az esti altatás mellé, akár legkeményebb élethelyzetekben is átlendíthetik az embert, ha elsajátítjuk a beléjük kódolt rendet. Az általa kifejlesztett módszert alkalmazta már kórházban és börtönben is.…
0
Mi történne, ha Magyarországot furcsa, idegen lények lepnék el? – Veres Attila a Határsértőkben
24.hu
Veres Attila forgatókönyvíró, de több sikeres horrort is írt már. Arról beszélgettünk vele, hogy mennyire hasonlít az Odakint sötétebb című regénye a Rossz versekre, hogy miért félünk a pókoktól, és hogy miért pont Torgyán József hangján szólalt meg a földönkívüliekről. A Határsértők Kerner Zsolt és…
0
Marsai Viktor és Afrika eldugott oldala
24.hu
Ez itt a Határsértők, a 24.hu új podcastja, amiben Jankovics Márton és Kerner Zsolt olyan emberekkel beszélgetnek, akik valami érdekeset csinálnak a politika, gazdaság vagy kultúra határterületein, vagy egyszerűen csak szokatlan szemszögből nézik a világot. Az első rész témája Afrika, a vendég pedig…
1
bla bla