Ha regisztrálsz, akkor további extra funkciókhoz juthatsz hozzá...
logo

#Borivóknak való

Web RSS iTunes Spotify


Borászok és borászatok. Hazánk szőlőkultúrájának, régi és új pincészeteinek, márkáinak, borversenyeinek bemutatása. A kulturált étkezés és borfogyasztás közösség-megtartó erejének ábrázolása.


Adások száma: 12

Utolsó adás: 2021-05-01 10:30:00

A Szent György-hegy szülötte, de a Tokaji borvidék az élete - Ujvári Viviennel beszélgetünk ismét |
Ujvári Viviennel kicsit már megismerkedhettünk pár héttel ezelőtt, amikor aszútrendekről, ünnepi készülődésről, a szőlőmunkák családösszetartó erejéről és az éledő természetről beszélgettünk vele. Most visszatérünk kicsit a gyökerekhez, szót ejtünk a kezdetekről, a szőlő vonzásáról, a Szent György-hegytől…
0
BoReTT - kitartás és energia, új színfolt a kis magyar borászatok életében, Crab Maria Antoanettel beszélgetünk |
Új céget alapítani mindig kihívás, főleg ha az egy borászatokat képviselő vállalkozás a pandémia kellős közepén. Amikor azonban Crab Maria Antoanett a vírus okozta helyzet miatt elveszítette sommelier állását, mégis egy ilyen vállalkozásba kezdett, és megalapította a BoReTT-et, amely kisebb hazai borászatok…
0
A szőlő és a bor mint családösszetartó erő - Ujvári Viviennel beszélgetünk |
Ujvári Viviennel beszélgetünk, aki azon túl, hogy a mádi Barta Pince borásza, a saját Szent György-hegyi kis családi birtok életéből is kiveszi a részét. Az Ujvári család kevesebb, mint egy hektár szőlőt művel a hegy nyugati oldalán, amelynek terméséből Vivien elképzelései alapján közösen készítenek…
0
Kinek érdemes szőlész-borász képzésbe kezdenie? - Bak Zsófiával beszélgetünk
Kinek érdemes szőlész-borász képzésbe kezdenie? - Bak Zsófiával beszélgetünk, aki munka mellett levelező tagozaton borásznak tanul, de már nem először ül az iskolapadban, és úgy tűnik, hogy tudásszomja csillapíthatatlan, hiszen a borokról mindig újat és újat tanulhatunk. fotók: facebook és BorSchola…
1
Varga Ákos, az Arany Kaviár Étterem vezető sommelier-je |
Varga Ákos már 14 éves korában tudta, hogy a vendéglátásban szeretne dolgozni, hiszen mindig is szeretett az emberekkel foglalkozni. Az persze csak később kezdett körvonalazódni, hogy ezen belül is sommelier lesz, és hogy beszippantja majd a bor világa. Pár évvel ezelőtt került a nagy múltú és komoly…
0
Monostori Balázs - Cardium (Kovács Pince, Tök) | | Szerkesztő: Pesti Eszter | Zenei szerkesztő: Cs. Nagy Tamás
Monostori Balázzsal, a Cardium borászával beszélgetünk a töki pincesoron az eddigi életútjáról, a Balaton szeretetéről, és a hajdani Kovács Pincéről, amelyet az ő érkeztével Cardiumra kereszteltek.
0
Holló Ákos - Ákos Pince, Gyöngyös | | Szerkesztő: Pesti Eszter | Zenei szerkesztő: Cs. Nagy Tamás
Az 1950-es évek előtti családi tradíciót folytatva Holló Ákos 19 évesen megalapította az Ákos Pincét 1996-ban. A kezdetben csupán 1 hektáros birtok mára 11 hektárra bővült. Bár Ákosnak és feleségének, Tímeának három leány gyermeke született, azért bíznak benne, hogy lesz majd, aki folytatja édesapjuk…
0
Bacsó Andrástól 27 év után Kindl Róbert veszi át a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet vezetését | | Szerkesztő: Pesti…
Bacsó András, a Tokaj-Oremus Szőlőbirtok és Pincészet birtokigazgatója 27 év után nyugdíjba vonul. A spanyol tulajdonú tolcsvai birtok vezetését Kindl Róbert veszi át, aki ugyancsak komoly tapasztalatokkal rendelkezik a magas minőségű tokaji borok terén. Andrással és Róberttel közösen beszélgettünk…
0
Tamás Gábor: Bor- és párlatakadémikus | | Szerkesztő: Pesti Eszter
Az idei első beszélgetés keretein belül a pálinkák, párlatok és ginek világába teszünk egy kis kitérőt, Tamás Gábor bor- és párlatakadémikus segítségével.
0
Karácsony a Borkultnál - Oláh Rita és Antal Gábor | | Szerkesztő: Pesti Eszter
A Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft, vagy ahogyan szakmai berkekben emlegetik, a Borkult elsődleges célja a hazai borkultúra fejlesztése és népszerűsítése, valamint a magyar borok nemzetközi ismertségének erősítése. Az intézmény két kommunikációs munkatársával, Oláh Ritával és Antal Gáborral…
0
"A GoBri az én vagyok." - Ludányi Gábor | | Szerkesztő: Pesti Eszter
Ludányi Gábort a keresztapja nevezte Gobrinak, így amikor saját pincét alapított, nem is volt kérdés, hogy ezt a nevet adja neki. Azóta Gábor és a GoBri teljesen egybeolvadt. A fiatal borász tősgyökeres gyöngyöstarjáni. Szeretettel beszél a faluról, ahol felnőtt és ahol jelenleg is gazdálkodik a családja…
0
Az Év Bortermelője 2020 jelölt: Ipacs Szabó István - Vylyan Pincészet | | Szerkesztő: Pesti Eszter
A Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István több, mint húsz éve a kisharsányi borászat kötelékében él és dolgozik. Soha nem is vágyik máshova, hiszen a Villányi borvidék egyik meghatározó birtoka mindig tartogat kihívásokat és új feladatokat számára. Itt telepedett le és alapított családot,valamint…
0
bla bla